Evropski savez zvanično predstavljaju u četvrtak

Predstavljen vizuelni identitet saveza koji će činiti SD, SDP, LP...

6230 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Evropski savez
Foto: Evropski savez
Ažurirano: 03.07.2024. 12:40h

Evropski savez će biti zvanično predstavljen u četvrtak, 4. jula, potvrdile su Socijaldemokrate.

Oni su u saopštenju predstavili vizuelni identitet saveza koji će, osim SD-a, činiti Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, "zajedno sa nezavisnim intelektualcima, univerzitetskim profesorima, ekološkim i društvenim aktivnostima brojnim drugim građanima koji se do sada nijesu aktivno uključivali u politički život".

"U građenju logotipa krenulo se od simbola rukovanja, koji predstavlja zajedništvo, dogovor i povjerenje, te simbola lanca, koji označava snagu i povezanost. Ova dva elementa zajedno čine stilizovani slovni znak 'S'. Ovim smo građanima i građankama željeli da poručimo da smo se okupili kako bismo udruženim snagama vratili povjerenje u politiku i time napravimo ključni iskorak u stvaranju suštinske evropske, građanske i reformske alternative", navodi se u saopštenju.

Evropski savez ideja logo
foto: Evropski savez

"Boje koje su odabrane za Evropski savez simbolizuju jasno vrijednosno i političko utemeljenje koje ove tri partije i brojni nezavisni intelektualci predstavljaju, a već od sjutra će građani/ke Crne Gore moći da potpišu i Programsku deklaraciju Saveza", zaključuje se.

Bonus video: