Vilan: Izrael je otvoren za pronalaženje novih modaliteta saradnje sa Crnom Gorom

Izraelski ambasador je, na sastanku sa crnogorskim ministrom odbrane Draganom Krapovićem, rekao da su Crna Gora i Izrael oduvijek baštinili prijateljske odnose

2693 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane

Izrael je otvoren za pronalaženje novih modaliteta saradnje sa Crnom Gorom u cilju daljeg produbljivanje bilateralne saradnje na svim nivoima, kazao je izraelski ambasador Jahel Vilan.

Vilan je, na sastanku sa crnogorskim ministrom odbrane Draganom Krapovićem, rekao da su Crna Gora i Izrael oduvijek baštinili prijateljske odnose.

On je naveo da je nedavno imenovanje prvog izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru potvrda njihove spremnosti za dalje jačanje saradnje sa Crnom Gorom u domenu odbrane.

"Vilan je istakao da je izraelska strana otvorena za pronalaženje novih modaliteta saradnje sa Crnom Gorom u cilju daljeg produbljivanje bilateralne saradnje na svim nivoima", kaže se u saopštenju.

Krapović je rekao da je Vilan doprinio jačanju bilateralne saradnje dvije države tokom svog mandata.

On je kazao da Crna Gora i Izrael imaju razvijenu saradnju, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima od obostranog značaja.

Kako je naveo Krapović, posebno je važna kontinuirana bilateralna saradnja u segmentu vojne industrije, što značajno doprinosi procesu modernizacije Vojske Crne Gore.

"Sagovornici su razgovarali i o složenosti odnosa na Bliskom Istoku, uz nadu da će se u što skorijem roku pronaći adekvatno rješenje u cilju postizanja trajnog mira i stabilnosti na tom prostoru", kaže se u saopštenju.

Bonus video: