Lideri SD, SDP i LP nastupaće u ime Evropskog saveza

Na osnivačkoj konvenciji Evropskog saveza biće donijeta odluka o konstituisanju nadstranačkog političkog projekta koji u osnovi okuplja SD, SDP i LP

3188 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Evropski savez
Foto: Evropski savez

Lideri Socijaldemokrata (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP) ubuduće će nastupati u ime Evropskog saveza koji će danas biti predstavljen u Podgorici.

Na osnivačkoj konvenciji Evropskog saveza biće donijeta odluka o konstituisanju nadstranačkog političkog projekta koji u osnovi okuplja SD, SDP i LP.

Savez je, kako je nezvanično saopšteno agenciji MINA, nadstranački jer je zamišljen da blisko sarađuje i sa nepartijskim udruženjima i brojnim istaknutim nestranačkim pojedinicima.

Memorandum o saradnji potpisaće predsjednici partija a biće i usvojena programska deklaracija koja predstavlja viziju Saveza za naredni period.

Biće predstavljeno i nekoliko desetina ljudi iz reda nezavisnih intelektualaca, koji su podržali vrednosna, temeljna i idejna načela sadržana u deklaraciji, a koji dolaze iz reda nestranačkih ličnosti.

Dokument je sveobuhvatan i dotiče se svih društvenih tema, i o njemu će se izjasniti oko 500 delegata.

Na panelu će učestvovati predsjednici SD-a, SDP-a i LP-a, koji će govoriti o samoj deklaraciji, a nestranački intelektualci istoričar Miloš Vukanović i ekonomski analitičar Mirza Mulešković, govoriće o društvenim izazovima.

Nakon formalnog predstavljanja i potpisivanja memoranduma, trojica lidera će ubuduće govoriti u ime Saveza.

Bonus video: