NSD: Nećemo se odazvati pozivu Milatovića

"Sastanci lidera parlamentarnih stranaka sa predsjednikom države su predviđeni Ustavom i zakonom samo u slučaju davanja mandata za sastav Vlade, pa se dalje postavlja pitanje zašto predsjednik Milatović sve ovo čini"

18326 pregleda 136 reakcija 75 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Nova srpska demokratija (NSD) saopštila je da se neće odazvati pozivu za sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Iz te partije navode da su dio "jedinstvene parlamentarne većine koja je definisana potpisivanjem koalicionog sporazuma u oktobru prošle godine, te se u tom kontekstu u potpunosti solidarišemo sa našim kolegama".

"Unutrašnju i spoljnu politiku vodi Vlada Crne Gore i smatramo da bi svoja saznanja vezana za dalje smjernice na evropskom putu, ukoliko su toliko važna koliko Milatović tvrdi, trebao da podijeli sa nadležnom granom vlasti, ali opet nipošto ne na način da se postavlja kao neka vrsta razrednog starješine. Sastanci lidera parlamentarnih stranaka sa predsjednikom države su predviđeni Ustavom i zakonom samo u slučaju davanja mandata za sastav Vlade, pa se dalje postavlja pitanje zašto predsjednik Milatović sve ovo čini", pitaju se u partiji čiji je lider Andrija Mandić.

Dodaju i da je odgovor "poprilično jasan".

"Jer smo ovih dana svjedoci da g. Milatović, koji bi trebao da bude predsjednik svih građana, gotovo svakodnevno izlazi sa stavovima koji apsolutno polarizuju društvo. Sve to neopisivo liči na praksu bivšeg predsjednika ove zemlje Mila Đukanovića, koji je pokušao da se nametne kao otac nacije i koji bi zapravo trebao da bude grana vlasti iznad ostalih, koja sve kontroliše i navodi. Ovim putem pozivamo da se svi okupimo oko onoga što nas spaja i da se fokusiramo na radu u interesu građana Crne Gore, jer oni od svih nas očekuju bolju, stabilniju i sigurniju budućnost, a ne da dopustimo da jedna politička ličnost pokušava da glumi superiornost u odnosu na sve ostale", zaključuje se u saopštenju NSD.

Bonus video: