Milatović: Moja ruka će biti ispružena svima, uključujući one koji se nisu odazvali na razgovor

"Institucionalna komunikacija između najvažnijih društveno-političkih aktera nije ničije ekskluzivno pravo već demokratska tekovina modernih država koja doprinosi njihovom razvoju"

23072 pregleda 209 reakcija 99 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Moja ruka će i dalje biti ispružena prema svima koji su spremni da sarađuju u ostvarivanju ključnih državnih ciljeva pa i prema onima koji se ovaj put nijesu odazvali na poziv da razgovaramo, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je, u objavi na društvenoj mreži Iks, kazao da danaṣ̌nji sastanak sa predstavnicima parlamentarnih partija za cilj ima razgovor o ključnim izazovima sa kojima se, u ovom trenutku, suočava Crna Gora na putu ka punopravnom članstvu u EU.

"Institucionalna komunikacija između najvažnijih društveno-političkih aktera nije ničije ekskluzivno pravo već demokratska tekovina modernih država koja doprinosi njihovom razvoju. U tom smislu, moja ruka će i dalje biti ispružena prema svima koji su spremni da sarađuju u ostvarivanju ključnih državnih ciljeva pa i prema onima koji se ovaj put nijesu odazvali na poziv da razgovaramo", navodi se u objavi.

Zaključio je da će nastaviti da, u skladu sa Ustavom, "na najbolji mogući način, predstavljam interese Crne Gore u zemlji i inostranstvu, radeći na ostvarivanju vizije evropske Crne Gore".

Lideri opozicionih Demokratske partije socijalista (DPS), Građanskog pokreta (GP) URA, Socijaldemokrata (SD) i Ujedinjene Crne Gore, te vladajuće koalicije Albanska alijansa prisustvovaće današnjem sastanku s predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, na temu evropskih integracija. Većina vladajućih stranaka odbila je Milatovićev poziv.

Na sastanak, koji bi trebalo da počne u 10 časova, neće doći predsjednici vladajućih Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, na sastanak najvjerovatnije neće doći ni lider Demokrata Aleksa Bečić, zbog, kako je rekao izvor lista, različitih tumačenje unutar vladajuće koalicije.

Bonus video: