Dajković: Vuković sa dvije saradnice potrošio 15.000 eura tokom posjete Čikagu koja je trajala nekoliko dana

"Imajući u vidu da sam danima meta podgoričkog DPS-a (Demokratske partije socijalista) i njihovih satelitskih partija koje napadima na mene žele da oslabe vladajuću većinu u Glavnom gradu, dužan sam da odgovorim, ali ne pričom - već dokazima"

10981 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Dajković, Foto: Slobodna Crna Gora
Dajković, Foto: Slobodna Crna Gora

Predsjednik Slobodne Crne Gore i rukovodilac Službe za građane Glavnog grada Podgorice Vladislav Dajković tvrdi da je bivši gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković, zajedno sa dvije saradnice, 2019. godine potrošio 15.000 eura tokom posjete Čikagu.

"Imajući u vidu da sam danima meta podgoričkog DPS-a (Demokratske partije socijalista) i njihovih satelitskih partija koje napadima na mene žele da oslabe vladajuću većinu u Glavnom gradu, dužan sam da odgovorim, ali ne pričom - već dokazima", navodi Dajković.

Kazao je da medijima dostavlja dokumenta koja "decidno dokazuju da je bivši Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zajedno sa dvije saradnice potrošio 15.000 eura tokom posjete Čikagu koja je trajala svega nekoliko dana".

Iz dokumenata koja je Dajković dostavio nije jasno koliko je dana trajala posjeta.

Ivan Vuković Čikago
foto: Slobodna Crna Gora

"Ovo je samo jedan od primjera kako se bahato trošio novac svih građana Glavnog grada, dok su im za to vrijeme usta puna bila puna priče o ugroženosti Crne Gore od 'velikosrpske' politike", ističe Dajković.

Ivan Vuković Čikago
foto: Slobodna Crna Gora

"Najzad, medijima ostavljam da procijene da li je posjeta bilo kom gradu na svijetu u trajanju od nekoliko dana može koštati 15.000 eura, a da ne podrazumijeva bahaćenje narodnim novcem zajedno sa dvije saradnice. Očito da je njihova nervoza plod činjenice da više ne mogu da se primaknu gradskoj kasi, tenderima i drugim beneficijama koje su posmatrali kao svoju đedovinu, misleći da će vječno biti na vlasti", zaključio je.

Bonus video: