DPS: Laković da podnese ostavku i zaštiti sebe, PES i građane poniženja koja im priređuje Spajić

"Razotkrivanje karaktera Milojka Spajića i njegovo prihvatanje da samo zbog koristoljublja i svoje fotelje sroza ulogu premijera do te mjere, da djeluje poput lift boja Andrije Mandića, ne smije se odraziti na kontrolnu ulogu zakonodavne vlasti"

15121 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je poslanika Pokreta Evropa sad Miodraga Lakovića koji je i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju i zaštiti sebe i svoj poslanički klub "dalje kompromitacije i poniženja kojima ih izlaže njihov partijski šef Milojko Spajić".

"Novi bijeg Spajića sa kontrolnog saslušanja u parlamentu, povodom nezakonitih odluka koje je donio u sektoru bezbjednosti, pokazatelj je nepoštovanja prema građanima i nerazumijevanja uloge Skupštine. Nije pitanje Spajićeve volje da li će doći na zakazano kontrolno saslušanje pred Odborom, već je to njegova obaveza, i ako to ne može da prihvati, trebalo je da ostane u Singapuru i bavi se privatnim biznisom, a ne da sjedi na poziciji predsjednika Vlade i ne radi ono što je u opisu njegovog posla", saopšteno je iz DPS-a.

Spajić neće doći na kontrolno saslušanje pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu zakazanim za 16. jul, a iz njegovog kabineta je saopšteno da premijer nije u mogućunosti da prisustvuje sjednici Odbora zbog "već preuzetih obaveza".

"Razotkrivanje karaktera Milojka Spajića i njegovo prihvatanje da samo zbog koristoljublja i svoje fotelje sroza ulogu premijera do te mjere, da djeluje poput lift boja Andrije Mandića, ne smije se odraziti na kontrolnu ulogu zakonodavne vlasti. Zna Spajić da izbjegavanjem dolaska u Skupštinu građanima koji ga plaćaju gura prst u oko, ali ne mora da misli o posljedicama, jer upravo dogovara uvođenje nacionalista i desničara u svoju vladu. Nema te fotelje koja je vrijedna prihvatanja ponižavajućeg statusa kojeg Spajić nameće Miodragu Lakoviću i svojim poslanicima, tražeći od njih da brane neodbranjivo. Vidjećemo da li je u PES-u ostao neko ko je kadar da prekine to mučenje. Laković je na potezu", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: