Konatar: Nevjerovatno je da poslanici većine nisu podržali povećanje dječjih dodataka i srazmjernih penzija

Konatar je pitao "za koga će biti novca u Crnoj Gori, ako neće za djecu i penzionere"

6294 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar nazvao je nevjerovatnim to da poslanici parlamentarne većine: Pokreta Evropa sad, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Demokratske Crne Gore i Socijalističke narodne partije juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječjih dodataka za 50 odsto, kao ni povećanje minimalne penzije za korisnike srazmjernih penzija na 450 eura.

Konatar je pitao poslanike "za koga će biti novca u Crnoj Gori, ako neće za djecu i penzionere".

"Neshvatljivo je da parlamentarna većina ne podržava povećanje minimalne penzije i za srazmjerne penzionere, iako je još u decembru 2023. godine Skupština Crne Gore donijela Zaključak kojim je obavezala Spajićevu Vladu da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži povećanje i srazmjernih penzija, što Vlada nije uradila ni za više od tri mjeseca nakon isteka tog roka nepoštujući time odluku Skupštine Crne Gore za koju su glasali pored nas ostalih i poslanici vlasti. Time Spajićeva i Mandićeva vlast nastavlja poguban i diskriminatorski odnos prema oko 13 hiljada srazmjernih penzionera od kojih većina njih prima penzije u iznosima od 50 do 200 eura, zbog čega se nalaze u vrlo nepovoljnom materijalnom položaju", saopštio je Konatar.

"Nevjerovatno je i to da su poslanici koji su podržali Zakon kojim su vraćeni dječji dodaci za svu djecu u Crnoj Gori, sada protiv povećanja naknada, iako se troškovi života svakodnevno povećavaju i obezvrijeđuju visinu dječjih dodataka. Na žalost građanki i građana Crne Gore, cirkus se nastavlja", zaključio je poslanik.

Bonus video: