Cikotić: Dok sav civilizovan svijet odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici, na Pobrežju iscrtano "4S"

"Gradska uprava je ili toliko nesposobna da ukloni natpis, iako je na vrijeme bila obaviještena, ili se pak oglušila na to. Djeluje da je ovo drugo", kazala je Cikotić

10682 pregleda 44 reakcija 25 komentar(a)
Iscrtani simbol "4S" na spomeniku na Pobrežju, Foto: Jelena Kočanović
Iscrtani simbol "4S" na spomeniku na Pobrežju, Foto: Jelena Kočanović

Zastrašujuće slike na Pobrežju na obilježavanju 29 godina od genocida u Srebrenici. Dok sav civilizovan svijet odaje počast žrtvama, u Podgorici baš na ovaj dan, na ovom mjestu iscrtan grafit sa znakom "4S". Neko bi rekao slučajno je, saopštila je potpredsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić.

"Gradska uprava je ili toliko nesposobna da ukloni natpis, iako je na vrijeme bila obaviještena, ili se pak oglušila na to. Djeluje da je ovo drugo", kazala je Cikotić.

Dodaje da i pored toga, gradonačelnica Olivera Injac dolazi na obilježavanje, "ne pokazujući elementarnu pristojnost prema žrtvama i svima koji su danas došli da odaju počast, tako što se nije ni izvinila".

"Drugo se ništa ne može ni očekivati od onih koji su Mandićev uslužni servis i produžena ruka Vučićeve izopačene politike. Ali vam nećemo ćutati na ismijavanje i ignorisanje svega onog što je civilizacijsko i ljudsko - a dostojanstveno odati počast žrtvama genocida u Srebrenici i te kako jeste. Nije slučajno", zaključila je ona.

Bonus video: