Živković: Vjerujemo da će državni organi moći više da kažu o informaciji da se na Đukanovića priprema atentat

"Upoznati smo sa detaljima, znamo na šta se odnosi, nadamo se da će državni organi moći više da kažu"

26804 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da su u toj partiji upoznati sa detaljima informacije da se na bivšeg predsjednik Crne Gore, Mila Đukanovića priprema atentat.

"Upoznati smo sa detaljima, znamo na šta se odnosi. Vjerujem i da će državni organi moći više da kažu. Nije na nama da komentarišemo te detalje i saopštavamo naša saznanja. Vjerujemo da će Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) i drugi državni organi izaći sa preciznim informacijama", rekao je Živković na konferenciji za novinare.

Dodao je da "ovo nije nešto novo što se dešava u Crnoj Gori".

"Ono što smo imali da čujemo u prethodnom vrmenskom periodu i ono što ste imali priliku da danas pročitate jeste poruka Crnoj Gori i svima koji se bore za nezavisnu, evropsku Crnu Goru da će biti na meti onih politika, vrijednosti i država koji žele da Crnu Goru skrenu sa evroatlantskog puta", kazao je Živković.

Bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, obavijestio je crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat, saopšteno je "Vijestima", iz njegove kancelarije.

Izvor blizak Đukanoviću rekao je da ga je visoki strani vojni zvaničnik sa Kosova obavijestio da organizovana kriminalna grupa iz jedne susjedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbjednosnim službama jedne druge susjedne zemlje.

Bonus video: