Bečić čestitao Roberti Metsoli izbor za predsjednicu EP

"Činjenica da je predsjednica Metsoli izabrana glasovima 90 odsto evropskih parlamentaraca govori o ogromnom legitimitetu, širini, dosadašnjem kvalitetu u obavljanju funkcije, ali i prepoznatom umjerenom načinu vođenja evropskog parlamenta i osjetljivih procesa"

3551 pregleda 0 komentar(a)
Metsola i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Metsola i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao Roberti Metsoli izbor za predsjednicu Evropskog parlamenta.

"Činjenica da je predsjednica Metsoli izabrana glasovima 90 odsto evropskih parlamentaraca govori o ogromnom legitimitetu, širini, dosadašnjem kvalitetu u obavljanju funkcije, ali i prepoznatom umjerenom načinu vođenja evropskog parlamenta i osjetljivih procesa", naveo je Bečić.

On je kazao da je u proteklih par godina imao više susreta sa Metsolom, što u Evropskom parlamentu u svojstvu predsjednika Skupštine, što na kongresima EPP-a u funkciji predsjednika Demokrata.

"Upravo na posljednjem Kongresu Evropske narodne partije (EPP) prije par mjeseci u Bukureštu, gdje smo snažno podržali kandidaturu gospođe Metsoli i Fon der Lajen za novi mandat, izrazio sam uvjerenje da će polovinom godine gospođa Metsoli dobiti novi mandat, a Crna Gora IBAR i veliki napredak na evropskom putu. Drago mi je sto su se predviđanja obistinila, a zahvalni predsjednici Metsoli na podršci dinamiziranju evropskog puta Crne Gore", rekao je Bečić.

Bonus video: