Demokrate: Izgleda da ovaj DPS dolazi iz univerzuma u kojem nema čuvenog tenderaša Osmanagića...

"Ostaje vam samo žalopojka i pokušaj obmanjivanja javnosti neosnovanim pričama o poštenju", poručile su Demokrate DPS-u

8992 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Izgleda da ovaj DPS (Demokratska partija socijalista) dolazi iz univerzuma u kojem nema čuvenog tenderaša Osmanagića koji je na godišnjem nivou zarađivao blizu 800.000 eura od iznajmljivanja vozila Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), koji je obarao sve tendere u kojima shodno zakonu nije bio najpovoljniji ponuđač, a sada DPS kuka što je MUP obezbijedio nova vozila uz uštedu od oko 630.000 u odnosu na planirana sredstva za realizaciju pomenute nabavke, i što sad po ciijeni starih policija vozi nova vozila, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su reagovali na saopštenje DPS u kome se između ostalog navodi da je Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki "potvrdila ono što je bilo očigledno", odnosno da je odluka MUP o nabavci novih policijskih vozila "nezakonita i da kao takva mora biti poništena".

"Ko o čemu, DPS o poštenju. Svi nepošteni samo oni pošteni. O tempora, o mores. Da kojim slučajem postoje paralelni univerzumi onda bi vjerovatno po njihovim poslednjim nastupima mogli konstatovati da je ovaj DPS došao iz univerzuma u kojem nikad nisu čuli za aferu 'Telekom" i prodaju crnogorskog Telekoma uz kako rekoše mito najmanje dva crnogorska funkcionera i advokatice, sestre tada najvišeg vladinog funkcionera. Iz univerzuma iz kojeg dolazi ovaj DPS vjerovatno nema ni palih garancija od 200 miliona koje su platili građani, nema ni bracove 'Limenke', nema Dragana Brkovića, propalih privatizacija, trajekta kumova 'bivšeg' predsjednika, prodaje pa ponovne kupovine kampa na Zlatici, nema naravno ni 'Ničije kuće', Prva banka u tom univerzumu nije bracova, prvi milion nije milion, 'bivši' predsjednik u tom univerzumu u Skupštini Crne Gore nije slagao da je dobio kredit za prvi milion od Pireus banke na ugled, a ne da je firma sa Kipra bila garant keš kolateralom trajket kumova dobitnika tranzicije", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da u tom univerzumu "bivši" predsjednik dok je bio premijer izgleda nije potpisivao svom sinu koncesije za hidrocentralu, nije od usta građana odvajao za biznis svog sina čije firme sigurno u tom univerzumu nemaju neto dobit samo u jednoj godini 14 miliona eura.

"U tom univerzumu izgleda nema ni kriminalaca, nema Kavačkog, Škaljarskog klana, nema Radoja Zvicera, nema Ljuba Milovića i 50 miliona na računu, nema Zorana Lazovića i skidanja zabrane ulaska koljačima u Crnu Goru, nema njegovog sina Petra tajnog agenta, nema grafita u Pljevljima za koje su tada sramno optuživali političke protivnike, nema monstruoznog slavljena ubistava na Grahovu, nema ni potpuno zaboravljenog Sveta Marovića, prvog policajca Veljovića, nema ni Vesne Medenice, Milivoja Katnića i desetine drugih uhapšenih funkcionera", piše u saopštenju Demokrata.

Oni poručuju da građani Crne Gore dobro znaju prošlost i sve afere koje su DPS pratile tokom godina.

"E pa gospodo da vas vratimo u realnost. Provaljeni ste i davno nacrtani. Ostaje vam samo žalopojka i pokušaj obmanjivanja javnosti neosnovanim pričama o poštenju. Građani Crne Gore dobro znaju vašu prošlost i sve afere koje su vas pratile tokom godina. Vaša trenutna retorika ne može izbrisati činjenice koje su duboko ukorijenjene u kolektivnoj svijesti naših građana. Umjesto što se trudite da izgradite sliku o nekom paralelnom univerzumu u kojem ste vi pošteni, a svi ostali nepošteni, bolje bi bilo da se suočite sa stvarnošću i odgovornošću za svoje postupke. Vrijeme je za istinsku promjenu i za odgovornu politiku koja će raditi u interesu svih građana, a ne samo uskog kruga povlašćenih, jer vrijeme vašeg 'patriotizma' je srećom prošlost koja se nikada više neće ponoviti", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: