Rakočević: SDT da formira predmet zbog nabavke vozila UP, Šaranović da snosi odgovornost

"Ukoliko SDT ostane nijem, a ne bi bilo prvi put da se to desi na nezakonitosti koje dolaze od nosilaca državne vlasti, DPS će podnijeti krivičnu prijavu, a tužilaštvo će po službenoj dužnosti morati da formira predmet", rekao je Rakočević

8680 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Mirko Kotlaš
Foto: Mirko Kotlaš

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da formira predmet u vezi sa nezakonitom nabavkom službenih vozila za potrebe Uprave policije.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević o tome je govorio na pres konferenciji nakon što je Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki donijela je rješenje kojim je usvojena žalba firme "Osmanagić CO" i poništila kao nezakonitu odluku Ministarstva unutrašnjih poslova, od 4. juna ove godine, o izboru najpovoljnije ponude u postupku nabavke patrolnih automobila za potrebe Uprave policije.

"Pozivam SDT da podhitno formira predmet u vezi sa ovim. Ukoliko SDT ostane nijem, a ne bi bilo prvi put da se to desi na nezakonitosti koje dolaze od nosilaca državne vlasti, DPS će podnijeti krivičnu prijavu, a tužilaštvo će po službenoj dužnosti morati da formira predmet", rekao je Rakočević.

On je pitao šta još treba da se desi da ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović podnese ostavku.

"Nakon što je nezakonito smijenjen direktor UP, nakon što je imenovan nezakonito v.d. nakon što je nezakonito sprovedena javna nabavka, nakon što ljudi ginu na ulicama, što u saobraćaju što u sukobima kriminalnih klanova... Pitanje je samo trenutka, a taj trenutak je sada, da se podnese odgovornost za to što građani ne osjećaju sigurnost i bezbijednost u Crnoj Gori. Zbog toga je ključna poruka i pitanje kada će i ministar ali i ostali nadležni snositi odgovornost", pitao je Rakočević.

On je dodao da će DPS u skladu sa članom 50 poslovnika Skupštine Crne Gore tražiti sve informacije koje su javno dostupne iz slučaja nezakonite nabavke vozila.

Bonus video: