Reintjes: Crnoj Gori je mjesto u Evropskoj uniji

Ibrahimović je kazao da je Crna Gora sa Kraljevinom Holandijom uvijek imala dobru i konstruktivnu saradnju, i da su prijateljski i partnerski odnosi dvije države veoma značajni kada je proces pristupanja EU u pitanju

3586 pregleda 0 komentar(a)
Joust Reintjes i Ervin Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka
Joust Reintjes i Ervin Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka

Crnoj Gori je mjesto u Evropskoj uniji, kazao je nerezidentni ambasador Holandije u Crnoj Gori Joust Reintjes na sastanku sa predsjednikom Bošnjačke stranke (BS) Ervinom Ibrahimoviće, saopšteno je iz ove stranke. Kako se navodi u saopštenju, agovornici su razmijenili mišljenje o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i njenom putu ka EU.

Ibrahimović je kazao da je Crna Gora sa Kraljevinom Holandijom uvijek imala dobru i konstruktivnu saradnju, i da su prijateljski i partnerski odnosi dvije države veoma značajni kada je proces pristupanja EU u pitanju.

"Raduju me odlični bilateralni odnosi između Crne Gore i Holandije. Bošnjačka stranka će uvijek težiti snaženju demokratije u Crnoj Gori i odličnim odnosima sa međunarodnim partnerima", istakao je on.

Reintjes je kazao da je Crnoj Gori mjesto u Evropskoj uniji i da Holandija pruža tehničku i političku podršku Crnoj Gori od samog početka.

On je takođe, kako se navodi u saopštenju, istakao značajnu ulogu Bošnjačke stranke u procesima evropskih inegracija i pohvalio njen naporan rad na evropskom putu.Sastanku su pristustvovali i poslanica BS Kenana Strujić Harbić i član Predsjedništva BS Admir Šahmanović.

Bonus video: