Kadrovska rješenja Vlade: Spasoje Papić v.d. direktora Uprave za igre na sreću

Vlada je donijela rješenje o prestanku vršenja dužnosti v.d. generalne direktorice Direktorata za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji i pravnu tekovinu EU u Ministarstvu evropskih poslova Jovani Dragović

11009 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici imenovala Gordanu Despotović Đekić za generalnu direktoricu Direktorata za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU u Ministarstvu evropskih poslova.

Za generalnog direktora Direktorata za evropsku teritorijalnu saradnju u istom ministarstvu imenovan je Miloš Marković, dok je Bojan Vujović postavljen za generalnog direktora Direktorata za koordinaciju finansijske podrške EU.

Vlada je donijela rješenje o prestanku vršenja dužnosti v.d. generalne direktorice Direktorata za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji i pravnu tekovinu EU u Ministarstvu evropskih poslova Jovani Dragović.

Vlada je razriješila članicu Odbora direktora ZU Apoteke Crne Gore „Montefarm“ Zoricu Bulatović i na to mjesto imenovala mr Mariju Ćulafić.

Za pomoćnika direktora Zavoda za metrologiju imenovan je Tomo Božović.

Vlada je za vršioca dužnosti direktora Uprave za igre na sreću imenovala Spasoja Papića.

Suzana Kontić imenovana je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za IPA fondove i druge međunarodne izvore finansiranja u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Vlada je razriješila Dejana Pižuricu, člana Skupštine „Kontrola letenja Srbije i Crne Gore“ i na njegovo mjesto imenovama mr Marijanu Perić.

Radmila Lainović imenovana je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za stanovanje u Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, dok je za v.d. generalnog direktora Direktorata za sprovođenje državnih smjernica u oblasti arhitekture u istom ministarstvu imenovan Siniša Minić.

Boško Todorović imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za građevinarstvo u istom resoru. Nikola Ražnatović imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za legalizaciju bespravnih objekata.

Vlada je predložila Skupštini akcionara da za članove Odbora direktora „Željeznički prevoz Crne Gore“ AD Podgorica, izabere: Željka Miladinovića, prof. dr Tripka Draganića, Dejana Konatara, Pavla Popovića i dr Vladimira Đurišića.

Za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala, na XVIII vanrednoj Skupštini akcionara „Željeznički prevoz Crne Gore“ AD Podgorica odredila je Raška Vuletića.

Za generalnu direktoricu Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i implentaciju EU fondova u Ministarstvu ekonomskog razvoja postavljena je mr Ivona Savićević, a za savjetnika potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku imenovan je Edin Kraja.

Bonus video: