Nikolić: DPS traži kontrolno saslušanje šefa policije; Milović: Građani prevareni, Spajić nije ispunio obećanja

"Činjenica je da Uprava policije nije bila u saznanju o podacima koje je imao ANB", rekao je šef poslaničkog kluba DPS-a

21520 pregleda 58 reakcija 59 komentar(a)
Foto: Aljoša Turović
Foto: Aljoša Turović

Demokratska partija socijalista (DPS) tražiće kontrolno saslušanje direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Borisa Milića, na temu "postupanja sektora bezbjednosti po obavještajnim saznanjima da se na bivšeg predsjednika države Milo Đukanovića priprema atentat".

"Činjenica je da Uprava policije nije bila u saznanju o podacima koje je imao ANB", rekao je šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić, na pres konferenciji u Skupštini i dodao da se radi o ozbiljnom propustu.

"Razni srpski i ruski agenti infiltrirali su se u sektor bezbjednosti nakon 2020", dodao je.

Nikolić ukazuje da se nisu oglasili ni premijer Milojko Spajić ni ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

"Tražićemo odgovore na pitanja na zatvorenoj ili otvorenoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu da bismo se uvjerili da nadležne bezbjednosne službe rade sve nazaštiti života štićenih ličnosti", poručio je on.

Poslanik DPS-a Nikola Milović odgovarao je na pitanje o programu "Evropa sad 2".

dps pres
foto: Aljoša Turović

"Za kockarski stolom se nalazi čovjek koji je izgubio sat, automobil i sad polaže ulog - ulaže porodičnu kuću. To Vam je danas premijer Spajić - kockar koji krizira. Ono što je danas predstavljeno je ono na šta smo upozoravali otkad je glasano za njega za premijera - da će doći do smanjenja doprinosa za penzije. Danas penzioni sistem, u odnosu na sniženje doprinosa za 10 odsto, se nalazi na prekretnici. To znači da buduće generacije vjerovatno neće ostvariti pravo na penziju ili će vjerovatno primati znatno nižu. Ovlaš smo pročitali strategiju, kad je pročitano detaljno daćemo analizu", kazao je on.

Smatra da su građani prevareni i da Spajić nije ispunio nijedno predizborno obećanje.

"Nije minimalna zarada 700 eura, već 600. Nećemo, definitivno, imati punu zaposlenost jer ona istorijski nikad neće biti moguća. Prosječna zarada od 1000 eura vjerovatno nikad neće biti dostignuta. Minimalnu penziju od 600 eura će penzioneri ko zna kada imati i naravno, obećanja o radnom vremenu od sedam sati koje definitivno ne postoji u samoj strategiji. Očekujem da ćemo u narednom danima kroz aktivnu diskusiju u parlamentu moći više da kažemo o suludoj strategiji koja se stavlja na nejaka pleća crnogorskih građana", rekao je Milović.

"Ovo je 'Evropa sad 3' koja ima za cilj bacanje dimne zavjese u oči da bi se zamaskirao ulazak nacionalista u Vladu", dodao je Nikolić.

Bonus video: