Milatović sa Starmerom: Odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva biće još snažniji

Milatović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, kopredsjedavajući okruglog stola "Odbrana i osiguravanje demokratije"

1944 pregleda 0 komentar(a)
Jakov Milatović sa Kirom Starmerom, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Jakov Milatović sa Kirom Starmerom, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva biće još snažniji u narednom periodu, rekao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović nakon susreta sa novim britanskim premijerom Kirom Starmerom.

Milatović je zahvalio Starmeru na srdačnom dočeku u palati Blenheim, gdje se održava četvrti samit Evropske političke zajednice (EPC).

“Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo su veliki prijatelji i uvjeren sam da će naši odnosi biti još snažniji u narednom periodu”, napisao je Milatović na mreži X.

Samit u Londonu je okupio 45 evropskih lidera koji razgovaraju o najvažnijim izazovima sa kojima se Evropa suočava - od rata u Ukrajini, do ilegalnih migracija i bezbjednosne saradnje.

Milatović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, kopredsjedavajući okruglog stola "Odbrana i osiguravanje demokratije".

Bonus video: