Krstović: Nemamo saradnju sa DPS-om, što se ne može reći i za PES

"Naše saradnje sa DPS-om nema, dok vidimo i na državnom i na lokalnom nivou veoma prefinjenu i perfidnu saradnju PES-a i DPS-a"

5150 pregleda 5 komentar(a)
Podgorica (ilustracija), Foto: Shutterstock
Podgorica (ilustracija), Foto: Shutterstock

Pokret za Podgoricu nema saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) što se ne može reći i za Pokret Evropa sad (PES), saopštio je funkcioner Pokreta za Podgoricu Miloš Krstović.

On je naveo da su potvrda saradnje PES-a i DPS-a ogleda "svakog četvrtka na sjednicama Vlade", kada se pogledaju kadrovska rješenja u izvršnoj vlasti.

Krstović je reagovao na navode PES-a koji je optužio predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da kad nije uspio na državnom, da je odlučio da na lokalnom nivou sa DPS-om sruši vlast u Podgorici.

"Predsjednik Milatović je u borbi protiv DPS-a od 30. avgusta 2020. dao nemjerljiv doprinos, ostvarujući pobjede na lokalnim i predsjedničkim izborima, gdje je na ubjedljiv način porazio i DPS i Mila Đukanovića. Takođe, veoma se jasno odredio prilikom formiranja 44. Vlade sprječavajući zajedno sa nama iz Pokreta za Podgoricu, da ne dođe do istorijske prevare naših ali i svih drugih birača koji su 30 godina sanjali slobodu", naveo je Krstović.

Dodao je da je zahvaljujući ponajviše Milatoviću "prijetnja koju je predstavljala i koju i danas nažalost predstavlja DPS, je neuporedivo manja i slabija".

"Naše saradnje sa DPS-om nema, dok vidimo i na državnom i na lokalnom nivou veoma prefinjenu i perfidnu saradnju PES-a i DPS-a, a ako ko želi u ovo posebno da se uvjeri, ima priliku svakog četvrtka na sjednicama Vlade, kada pogleda kadrovska rješenja u izvršnoj vlasti. Dakle, ne radi se ovdje o saradnji sa DPS-om već o tome da PES nije ispunio obećanja data građanima Glavnog grada i da oni više ne smiju biti taoci nikakvih političkih igara", zaključio je Krstović.

Bonus video: