Spajić: Glavni odbor PES-a jednoglasno potvrdio rekonstrukciju Vlade

Jedan od učesnika sjednice Glavnog odbora je "Vijestima" kazao da će ministar vanjskih poslova Filip Ivanović u rekonstruisanoj Vladi biti potpredsjednik za međunarodne i evropske poslove

62680 pregleda 283 reakcija 66 komentar(a)
Spajić nbakon sjednice Glavnog odobra PES-a, Foto: Aljoša Turović
Spajić nbakon sjednice Glavnog odobra PES-a, Foto: Aljoša Turović

Glavni odbor Pokreta Evropa sad (PES) jednoglasno je glasao za rekonstrukciju Vlade, kazao je lider PES-a i premijer Milojko Spajić.

Jedan od učesnika sjednice Glavnog odbora je "Vijestima" kazao da će ministar vanjskih poslova Filip Ivanović u rekonstruisanoj Vladi biti potpredsjednik za međunarodne i evropske poslove.

Iz Bošnjačke stranke je večeras saopšteno da će lider te partije Ervin Ibrahimović osim pozicije ministra vanjskih poslova, pokrivati i funkciju potpredsjednika za međunarodne odnose.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kojim rukovodi Naida Nišić biće podijeljen na dva ministarstva.

Dosadašnji ministar energetike i rudarstva Saša Mujović ostaje ministar energetike, dok se formira ministarstvo rudarstva na čijem će čelu biti BS.

Resor Filip Radulovića se takođe dijeli na dva ministarstva - on ostaje ministar pomorstva, a po koalicionom sporazumu ministarstvo saobraćaja pripada Demokratskoj narodnoj partiji.

Svi ostali ministri iz PES-a zadržavaju svoje resore u punom kapacitetu.

Bonus video: