Martinović od sjutra nije ministar, Ćulafić na čelu novog resora

Bečić ostaje na poziciji zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, a Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović i Tamara Vujović "nastaviće da obavljaju funkcije koje su pokrivali i u prethodnih devet mjeseci".

63154 pregleda 120 reakcija 70 komentar(a)
Martinović, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore
Martinović, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Vladimir Martinović više neće biti ministar u Vladi Crne Gore, a umjesto njega na čelu novoformiranog ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera biće Damjan Ćulafić, saopšteno je večeras nakon višesatne sjednice Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

"Imajući u vidu da usled rekonstrukcije Vlade i dijeljenja više ministarstava, Demokrate imaju obavezu utvrditi kandidata za novo ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Predsjedništvo utvđuje Damjana Ćulafića, za kandidata za ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, i zahvaljuje se Vladimiru Martinoviću, dosadašnjem ministru u 44. Vladi Crne Gore", saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva Demokrata.

Ćulafić je trebao da bude izabran za predsjednika Opštine Berana, shodno koalicionom dogovoru. Njegovom imenovanju protivili su se odbornici Pokreta za promjene Miloš Rmuš i Milorad Đukić, koji je prije dva dana isključen iz Npve srpke demokratije.

U saopštenju stoji da će lider Demokrata, Aleksa Bečić, će i u rekonstruisanoj Vladi biti na poziciji zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, a Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović i Tamara Vujović "nastaviti da obavljaju funkcije koje su pokrivali i u prethodnih devet mjeseci".

Sa sjednice Predsjedništva Demokrata
Sa sjednice Predsjedništva Demokratafoto: Demokratska Crna Gora

Predsjednišvo Demokrata uzrazilo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

"Predsjedništvo snažno afirmiše i pozdravlja sjajne rezultate nove vlasti ostvarene na polju evropskih integracija koji su rezultirali dobijanjem IBARA-a, kao i istorijske rezultate koje bezbjednosni sektor i tužilaštvo u saradnji sa međunarodnim partnerima postiže na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kojima se potvrđuje da u Crnoj Gori više nema zaštićenih i nedodirljivih, te da država svakim danom pokazuje svoju snagu i odlučnost u izgradnji pravne države", piše u saopštenju.

Predsjedništvo Demokrata ocijenilo je i da je nastavak progresa na evropskom putu zatvaranjem više poglavlja do kraja godine, nastavak odlučne borbe na polju vladavine prava, kao i dalje ekonomsko soicjalno snaženje građana ključni motiv našeg učešća u vlasti i jedini put koji garantuje sigurnost, stabilnost i napredak Crne Gore.

Bonus video: