Evropski tim za Nikšić: Jesu li obaveze vlasti uhljebljenja po dubini i širini?

"Danas smo pokazali da obezbjeđivanje kvoruma, od strane bahate većine ne ide tako lagano, jer građani Nikšića im svakako nijesu na prvom mjestu, već fotelje i dijeljenje plijena u vidu privilegija i pozicija"

3718 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Evropski tim za Nikšić
Foto: Evropski tim za Nikšić

Sva neozbiljnost, neodgovornost i bezobrazluk ove vlasti manifestuje se u tome što, nedostatak kvoruma, odnosno nedolazak odbornika i odbornica vlasti na sjednicu, pokušavaju uzaludno da pravdaju time što imaju obaveza na državnom nivou, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Saopštenje je dostavila Demokratska partija socijalista (DPS) koja je dio tog odborničkog kluba

"Sjednica Skupštine opštine Nikšić, čiji je nastavak bio zakazan za jutros u devet časova, nije održana usljed nedostatka kvoruma. Sva neozbiljnost, neodgovornost i bezobrazluk ove vlasti manifestuje se u tome što, nedostatak kvoruma, odnosno nedolazak odbornika i odbornica vlasti na sjednicu, pokušavaju uzaludno da pravdaju time što imaju obaveza na državnom nivou. Pitamo jesu li te obaveze uhljebljenja po dubini i širini?", ističe se u saopštenju Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Oni su dodali da o odnosu vlasti "prema građankama i građanima Nikšića, najbolje govori činjenica da su nesposobni da obezbijede uslove za nesmetan nastavak sjednice, naročito kad se uzme u obzir činjenica da su na dnevni red sjednice, koja je zakazana na zahtjev opozicije zbog Predloga za razrješenje Marka Kovačevića, a povodom nezapamćenog govora mržnje, nakalemili i tačke, koje nijesu blagovremeno uspjeli da završe".

"Pa pošto gospoda nijesu imala demokratskog kapaciteta da tri minuta saslušaju obraćanje opozicije, nakon skidanja tačke sa dnevnog reda, ogolili smo svu njihovu bahatost, kao i istinu da smo u više navrata mi bili ti, koji smo, radi građana, obezbijedili kvorum i nesmetan rad Skupštine. Danas smo pokazali da obezbjeđivanje kvoruma, od strane bahate većine ne ide tako lagano, jer građani Nikšića im svakako nijesu na prvom mjestu, već fotelje i dijeljenje plijena u vidu privilegija i pozicija", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Na zahtjev klubova odbornika parlamentarne većine, nastavak sjednice Skupštine opštine (SO) Nikšić, koja je trebalo da bude održana danas biće održana u četvrtak, 25. jula.

Kako je objasnio predsjednik SO Nikšić, Nemanja Vuković, pojedini odbornici moraju da prisustvuju sjednici državnog parlamenta, pa su zbog toga tražili odlaganje nastavka sjednice.

Bonus video: