Šahmanović: Draža je imao Mulalića, Milošević Abdića, a Mandić Ibrahimovića

On je pozvao sve časne, poštene i rodoljubive Bošnjake na pružanje otpora jednoj ovakvoj odluci

19003 pregleda 49 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Potpredsjednik Bošnjačkog vijeća Bejto Šahmanović rekao je da je lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović prodao stranku zbog funkcije ministra, a na šta je on upozoravao.

"Pred cijelim Glavnim odborom BS-a, u februaru ove godine sam rekao u lice Ibrahimoviću da je došao po nalogu određenih službi da upropasti BS i da će je zbog sopstvene funkcije prodati-što se nažalost ispostavilo tačno. Nekad je Draža Mihailović imao Mustafu Mulalića u svom štabu, Slobodan Milošević Fikreta Abdića, a sada četnički vojvoda Andrija Mandić ima Kilibardinog pulena Ervina-Dražu Ibrahimovića", rekao je Šahmanović.

On tvrdi da je Ibrahimović na GO BS rekao da mu je Spajić obećao razne investicije.

"Od Štedima, tunela do Peći, puta Plav-Bogićevica itd. i sjetih se mog dobrog prijatelja koji jednom reče - „Mogao je i Slobodan Milošević napraviti trg u Plavu i put prema Gusinju pa ga ne bismo glasali“".

On je pozvao "sve časne, poštene i rodoljubive Bošnjake na pružanje otpora jednoj ovakvoj odluci čime ćemo poslati poruku da ovakva bruka i sramota nema podršku među bošnjačkim narodom u Crnoj Gori".

"Bošnjacima je više nego ikad neophodna politička alternativa koja će brinuti o interesima našeg naroda, a ne interesima Ibrahimovića i njegovih pulena", rekao je Šahmanović.

Bonus video: