Šahman: Ibrahimović privatizovao partiju, u Vladu ušao iz ličnih interesa

"U najglomaznijoj Vladi ikada koja broji preko 30 članova, BS dobija političke mrvice sa stola u vidu izmišljenih, novoformiranih i iscjekanih resora, gazeći principe i politički moral, drastično mijenjajući bošnjačku političku orbitu u Crnoj Gori"

17240 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Član Bošnjačkog vijeća Sead Šahman optučio je lidera Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da je "privatizovao" tu partiju i da je odluku da budu dio rekonstruisane Vlade donio iz "ličnih interesa".

"Duboko sam nesaglasan sa odlukom koja nanosi štetu bošnjačko-muslimanskom narodu u Crnoj Gori, a čiji je glavni protagonista lice E.I. koji je već duži vremenski period privatizovao Bošnjačku stranku, donijevši juče odluku na svojoj Skupštini akcionara da bude dio rekonstruisane Vlade Crne Gore. U najglomaznijoj Vladi ikada koja broji preko 30 članova, BS dobija političke mrvice sa stola u vidu izmišljenih, novoformiranih i iscjekanih resora, gazeći principe i politički moral, drastično mijenjajući bošnjačku političku orbitu u Crnoj Gori", napisao je Šahman na Fejsbuku.

Dodao je i da ga žalosti činjenica da se predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović direktno umiješao u unutrašnje stvari crnogorske političke realnosti, dajući podršku odluci Ibrahimovića da BS uvede u vlast zajedno sa negatorima genocida u Srebrenici.

"Podsjećam Izetbegovića da Crna Gora nije država konstitutivnih naroda kako je to naveo u svojoj izjavi, već je po svom Ustavu građanska. Takođe je naveo da se 'u Bosni i Hercegovini često sklapaju koalicije sa strankama sa kojima SDA ima suprotstavljena gledanja na mnoga bitna politička pitanja' zbunjujući pri tome Bošnjake u Crnoj Gori, ali i one koji nisu informisani da je to u BiH 'condicio sine qua non' - 'uslov svih uslova' kako bi se uopšte moglo napraviti Vijeće ministara zbog ustavnog uređenja BiH (3 člana iz reda bošnjačkog naroda, 3 člana iz reda srpskog naroda, 3 člana iz reda hrvatskog naroda, te jedan član iz reda ostalih)", naveo je Šahman.

Kaže i da ne znam da li je Izetbegović informisan da njegove sunarodnike Ibrahimović "radi ličnih i porodičnih interesa" uvodi u izvršnu vlast u kojoj će da sjedi zajedno sa kolegom potpredsjednikom Vlade Budimirom Aleksićem.

"Sljedbenikom Ravnogorskog pokreta koji je nedavno tražio da se u Beranama podigne spomenik Pavlu Đurišiću. Sada konačno i finalno 'Srebrenica nije kamen spoticanja' za ulazak u Vladu. Bošnjačkom narodu u Crnoj Gori je potrebna politička alternativa", zaključio je Pahman

Bonus video: