Skraćen mandat Skupštini Glavnog grada, Podgoričani izlaze na vanredne izbore

Za skraćenje mandata glasao 31 odbornik, jedan glas bio protiv. Borovinić Bojović je rekla da će građani na sljedećim izborima pokazati svoj sud o svakom političkom subjektu i pojedincu

242994 pregleda 272 reakcija 270 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ažurirano: 24.07.2024. 18:29h
Završeno
17:55h

Borovinić Bojović je rekla da će građani na sljedećim izborima pokazati svoj sud o svakom političkom subjektu i pojedincu.

Glasovima većine odbornika odlučeno je da se sjednica nastavlja u ponedjeljak.

17:49h

Nakon kolegijuma, Borovinić Bojović je predložila je da se večeras završi diskusija i o drugoj tački, a da se nakon toga glasa o prvoj i drugoj.

NIko se nije javio da da komentar o drugoj tački - broju odbornika u Skupštini, pa je odmah pređeno na glasanje o skraćenju mandata lokalnom parlamentu.

Glasovima 31 odbornika 'za' i jednim 'protiv' skraćen je mandat Skupštini Glavnog grada, što znači da će se u Podgorici održati vanredni lokalni izbori.

Druga tačka dnevnog reda je takođe usvojena, pa će se usljedećem sazivu broj odbornika povećati na 59. 

Izmjena: 18:29h
17:10h

Pejović je ukazao da su novi koalicioni partneri pozvali da se drže poslovnika, a da se i na ovome pridržavaju tih pravila.

Borovinić Bojović je iskoristila svoje diskreciono pravo da se pređe na drugu tačku dnevnog reda, a da se glasa nakon što se obrade druge tačke.

Vuković Sekulović je kazala da nema ništa protiv da se glasa sjutra ili preksjutra, ali je pozvala da se ne prolongira do daljnjeg.

Jevrosima Pejović je zamolila predsjednicu lokalnog parlamenta da ne produžava agoniju i preispita svoju odluku.

Mašković je naveo da je Borovinić Bojović "političkim performansom izmučila građane" i predložio da sve tačke pređu danas, jer imaju kvorum.

17:00h

Rasprava je završena, a Klikovac je tražio da se o tački koja se tiče inicijative za skraćenje mandata lokalnom parlamentu odmah glasa, prije rasprave o drugim tačkama dnevnog reda.

16:57h

Anika Bajić (PzP) je kazala da je stav organa njene partije da glasaju za skraćenje mandata, a da je sve drugo kršenje dogovora.

Šušić je poručio da postoji neka nova politička realnost, te da neki koji su do juče bili na suprotnim stranama danas sarađuju.

"Mi ćemo napustiti salu prije glasanja da omogućimo građanima da steknu jedan vizuelni utisak obrisa jedne nove koalicije u Podgorici, bez obzira da li izlaze u jednoj, dvije ili više kolona", kazao je odbornik NSD.

Milena Vuković Sekulović je kazala da parlamentarna većina ne postoji, a da kao odgovoran politički subjekat žele da grad napreduje i bude funkcionalan, kao i da nastavi onim putem koji je započet prije nešto više od godinu, kao i da PES i Pokret za Podgoricu treba da preuzmu odgovornost.

Ljiljanić je kazala da je najpošteniji čin vraćanje mandata građanima u ruke, a da Pokret za Podgoricu želi evropski grad u kom ne postoje građani drugog reda.

Budimir Mugoša iz Socijaldemokratske partije (SDP) je istakao da za godinu i po dana otkad je na vlasti ova većina bio veliki broj partijskih zaposlenja, kupljenih diploma, kao i tehničkih problema.

"Stvar je u tome da mi iz opozicije imamo svoje razloge, a dio vlasti svoje. Teza je da je ovdje neka nova vlast. Da je tako, ne bismo raspuštali parlament već bi samo kao nova većina izglasali novu vlast. U ime opozicije mogu da kažem da ćemo glasati u tehničkom mandatu za sve ono što je neophodno za funkcionisanje grada", saopštio je.

Vešović je dodao da ni on neće učestvovati u glasanju, a da je Podgorica postala teren za državne borbe.

"Zakon je predvidio da mandat traje četiri godine sa razlogom, jer se poltiika vodi na duge staze, a ne ad hok", ocijenio je.

16:38h

Odbornica Demokrata Zdenka Popović je kazala da su se danas od odbornika opozicije čule riječi pohvale na račun gradonačelnice i gradske uprave, te da zbog toga ne vidi smisao skraćenja mandata.

"Ni jedan odbornik se nije kritički osvrnuo na rad gradonačelnice i uprave. Što dobijamo time što ćemo skratiti mandat? Da li dobijamo troškove na račun kampanje? Da li ćemo dobiti to što građanima vraćamo mandat, pa im ga opet tražimo? Demokratska Crna Gora neće učestvovati u ovoj farsi", poručila je.

Čarapić je istakao da će oni glasati protiv skraćenja jer smatra da se radi o protivljenju izbornoj volji građana iz 2022. godine.

"Bilo bi jako perfidno da opozicija preda inicijativu za skraćenje mandata, a da se onda neki skupljaju oko nje. Rušenjem Podgorice se želi stvoriti neka politička šteta, pa da se na taj način ugrozi državna vlast. Građani Podgorice su ti koji su žrtve zakulisnih radnji", poručio je odbornik PES-a.

16:32h

Pejović je kazao da nakon izlaganja odbornika "nikome nije jasno zašto treba da se skrati mandat lokalne skupštine".

"Imamo inicijativu onih koji na državnom nivou kritikuju vlast da iniciraju skraćenje mandata. Mi ne prolongiramo, ali neki drugi žure. Na istom sastanku na kom sam rekao da će izbori biti 29. septembra ti isti su kazali 'a ne nego ćemo vas čekati'. Poenta je imati izbore usred ljeta, da vodimo kampanju u avgustu i septembru. Treba imati političku municiju da se napadne PES da ne može dići plate i penzije i da ostavi stanje kakvo je", poručio je on.

Pejović je kazao da Vlada ima dvotrećinsku većinu, a da neko ko spominje da je glomazna i koliko će koštati preskače da kaže da je na hedžingu ušteđeno šest miliona.

Odbornik PES-a je pitao, ako se nisu mogli dogovoriti danas u okviru ove većine, kako će nakon izbora.

"Molim vas da uzmemo u obzir jučerašnju izjavu poslanika opozicije u državnom parlamentu i ono što smo imali priliku da pratimo prethodnih nedjelja i mjeseci. PES je želio dogovor. Imaćemo izbore, ali je bitno znati ko je htio dogovor, a ko je skratio mandat upravi koja je radila dobro", istakao je Pejović.

16:27h

Mićović je odbornika Miloša Nikolića pitala da li ga je sramota što se prvi put pojavljuje na zasijedanju gradskog parlamenta.

Nermin Abdić (DPS) je poručio da veći dio diskusije nije obuhvatio ono što je tema tačke o kojoj se raspravlja, a da je skraćenje mandata najpoštenije rješenje za građane Podgorice.

"Siguran sam da moji sugrađani dobro vide i dobro čuju, kao i da analiziraju događaje u Glavnom Gradu. Ovo što se dešava ne služi na čast i ovo nisu zaslužili građani Podgorice. Mogu slobodno reći d asu građani taoci političkih nesuglasica i nemogućnosti političkog potkusurivanja", kazao je on i dodao da su juče svjedočili potkusurivanju kad je formirana Vlada "sa najviše resora u Evropi".

Odbornik DPS-a je istakao da građani nisu glasali za ovo, već za meritokratiju, profesionalizaciju, za sve ono što je spočitavano njegovoj partiji.

"Jako sam ponosan što pripadam ovoj partiji i što sam dio nje u sazivima lokalnog parlamenta. Ono što obećavam, kao neko ko je na čelu podgoričkog DPS-a, jeste da možemo svakog građanina pogledati u oči i da nećemo slagati ništa, već da ćemo ispuniti ono što obećamo", poručio je on i dodao da se pojedini "nisu obazirali na građane kad su postali većina".

16:15h

Sjednica je nastavljena nakon pauze.

Ljiljanić je zatražila da se glasa nakon izlaganja odbornika.

Mićović je poručila da je Glavni grad renovirao osam stanova za lica socijalnih potreba, ali da nisu iskorišteni za te svrhe te da je jedan postao stan zamjenika tadašnjeg gradonačelnika Ivana Vukovića.

Ona je podsjetila da je Ljiljanić kazala da niko njen nije bio zaposlen u državnom preduzeću, a pokazala ugovor po kom je njen član uže porodice bio zaposlen u preduzeću Putevi na poslu obezbjeđenja.

Odbornica Demokrata Zdenka Popović je pitala kolege iz vladajuće većine "sa čim će pred građane".

Ona je istakla da se godinama nije vodilo o standardu građana države i Glavnog grada, te da je privreda uništena.

"Što se tiče Demokrata, mislim da smo dali puni doprinos ovoj lokalnoj samoupravi. Nismo htjeli da se miješamo u sukobe naših kaolicionih partnera. Pokazali smo građanima kako se domaćinski vodi grad. Naglašavam da sam zadovoljna radom direktora Deponije, Zelenila, Vodovoda i svih onih koje je ova većina imenovala. Neko je spomenuo da možda nećemo stići da izglasamo budžet i donesemo neke odluke, a ako se pođe na izbore, imaćemo potpunu blokadu do kraja godine ili januara, jer se dotad neće formirati nova vlast. SVako svoje breme nosi na plećima, a neka građani presude", poručila je odbornica Demokrata.

15:21h

Šćepanović je ukazao da on ne može glasati za skraćenje mandata sa DPS-om, jer su stvorili sitauciju da mladi ljudi napuštaju Crnu Goru.

"Bio sam za tu zastavu kad su nas tukli. Bilo nas je ispod četiri odsto za nezavisnu Crnu Goru 1992. godine. Zbog toga ne mogu glasati sa njima", rekao je on.

15:14h

Branka Marković (PES) je ocijenila da su "pale sve maske" te da je njihov "dojučerašnji partijski kolega ne preza da sa DPS ruši vlast u Podgorici".

"Iako bi trebao biti predsjednik svih građana, bivši potpredsjednik PES-a ruši vlast sa DPS-om i GP URA. Počeo je sa opstrukcijom unutar partije i nepoštovanjem odluka Glavnog odbora, pa je dvije poslanice izvukao iz partije, a zatim opstruirao formiranje Vlade. Sva ova dešavanja u Podgorici su razotkrila njegove namjere. Nisu Milatović i njegovih pet odbornika izdali samo programske principe PES-a, već i građane. Nisu građani Podgorice dali mandat njima da šuruju sa DPS-om, ali ni da ruše sve što je nova uprava postigla".

15:09h

Radičević je kazao da je on bio osnivač GP URA, a da je tu stranku napustio kad je počela da liči na ovo danas.

On je kao uzrok krize naveo Milatovića, te da je on učestvovao i u formiranju liste PES-a za parlamentarne izbore, a da su se neki našli na njoj samo zahvaljujući tome, kao i da je Građanskom pokretu URA poklonjen parlamentarni status.

Rakčević je odgovorio da su samostalno izašli, za razliku od nekih koji su u koalicijama, a da u Budvi pozivaju na saradnju Nikolu Jovanovića koji je na isti način skratio mandat lokalnom parlamentu.

14:56h

Šušić je kazao da ga nastup Rakčevića podjseća na Abazovićeve govore u državnom parlamentu.

"Vi nas pozivate da skratimo mandat da bismo mogli da nastavimo, a onda čim ga skratimo, nastavićemo da donosimo odluke. Kažete da ste iz medija saznali za sukob. Možda se to iz kojih ste medija saznali krije pozadina situacije. Možda Vi negdje koordinirate ovim procesom sa DPS-om koji to kao opozicija radi po službenoj dužnosti. Možda Vi koristite predsjednika države za svoju korist", poručio je i pitao da li će ući u široku listu sa DPS i Pokretom za Podgoricu i samostalno.

Rakčević je odgovorio da Skupština nekoliko puta nije imala kvorum, a da ih čekaju mnoge odluke za koje je potrebna funkcionalna skupština. On je dodao da će nakon izbora biti iste partije u parlamentu, ali sa drugim procentima.

Zamjenik gradonačelnice je kazao da je njegov stav da GP URA treba da nastupi samostalno, te da će ga zastupati na partijskim organima, ali da je siguran da je stav svih članova njegove stranke da neće sa DPS-om.

14:45h

Pejović je kazao da je na zajedničkim pregovorima poručio da će izbori biti 29. septembra, a da se ovdje radi o fingiranju i pokušaju da se "jedna partija optuži za nemogućnost dogovora".

"Sve smo zahtjeve prihvatili. Na jučerašnjoj sjednici državnog parlamenta kolega iz Rakčevićeve partije je rekao da Vlada pada, a da počinje u Podgorici. Ko može da ne vjeruje da se ovdje radi o uvertiri za neke veće procese. Ovo je pokušaj destabilizaciji Vlade na državnom nivou", saopštio je odbornik PES-a.

Zeković je rekao da se ne zna zašto su se PES i Pokret za Podgoricu razišli, te da nije niko prozvao "ko su spoljašnji koji su uticali".

"Da je bilo do URA, vlast bi trajala četiri godine. Desilo se nešto što nismo očekivali: Iz medija sam saznao novu politička realnost. Kad se desila, nadao sam se da može doći do dogovora između njih. Ja i dalje mislim da je ova uprava trebala da nastavi. Mi smo nekoliko puta rekli da je ovo jedino rješenje. Kolege iz DF-a su na sastancima govorili da nema šanse da glasaju za skraćenje mandata. Mene je zanimalo postoji li šansa da se dogovore PES i Pokret za Podgoricu. Ja sam svjestan da ovo vodi URA u rizik, ali ga preuzimamo", odgovorio mu je zamjenik gradonačelnice.

14:36h

Čarapić je kazao da Rakčević ne vjeruje u to što priča, a kamoli građani.

"Ista priča je bila kad je Dritan potpisao Memorandum o saradnji za vrijeme 42. Vlade, pa je srušio sa DPS-omi formirao novu Vladu. Pregovori sa Pokretom za Podgoricu su bili farsa, a ubrzo zatim je formiran tzv. Blok 11. Dogovor nije zavisio od Pokreta već od Bloka 11 koji ga je odbijao. Blok 11 je bio decidan da sve odluke donose zajedno. Nije bilo fizičkog napada, već samo verbalne diskusije. Grad ne bi bio u blokadi, već bi donijeli sve odluke da smo raspravljali o njima. Ovako smo došli u sitauciju da prvo skraćujemo mandat, pa onda donosimo odluke. Zar se očekuje od nas, nakon što se madnat skrati, da se pretvaramo da se to nije desilo i da usvajamo odluke? Pozivam ljude koji su dio parlamentarne većine da im se desi prigovor savjesti", rekao je odbornik PES-a.

On je poručio da je kontekst ove odluke da se "pokaže slabost PES-a".

Rakčević je odgovorio da je Čarapić davao drugačije izjave tokom pregovora, te da u jednom trenutku nisu imali vremena zbog IBAR-a, ali da su nakon rezultata u Budvi tek pokazali interesovanje.

"Mi ne stvaramo novu parlamentarnu većinu niti odlažemo proces izbora za dvije godine ili tri. Zakazujemo ih za kraj septembra kad se građani vraćaju sa odmora. Dali smo dobre kadrove i pokrili veliki broj funkcija i ne isplati nams e ići na izbore, ali nam se još manje kao građanima isplati blokiran grad", kazao je zamjenik gradonačelnice.

14:20h

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević je kazao da ga umara politička priča jer smatra da je počela kampanja. "Godinu dana radimo stvari koje nas ispunjavaju i koje su na korist svih građana", rekao je.

Zahvalio se svima koji su gasili požar na Gorici.

"Mi smo postigli fenomenalan rezultat kao gradska uprava. Nisam zadovoljan, jer mislim da smo mogli bolje, ali sam ponosan. Radilo se čistog srca. Sticajem okolnosti je došlo do prekompozicije, a mislim da je GP URA najviše dala, jer da nije nas, ne bi bilo kvoruma. Mi smo pozivali kolege da se pronađe dogovor. od februara do danas nije došlo do dogovora. Pustili smo ih da se sami dogovore, nisu uspjeli. Umiješali smo se, na njihov poziv, nismo uspjeli. Na posljednjem sastanku smo razdvajali Tihomira Dragaša od kolega iz Pokreta za Podgoricu. Mi nemamo većinu od 30 odbornika da bismo imali kvorum", rekao je Rakčević.

On je poručio da se danas raspravlja o tome da li želimo da grad stane ili da se razvija.

"Ako smo došli do ovoga, a nismo mi spajali PES niti ga razdvajali, a probali smo da ih pomirimo. Pokazali smo širinu kad smo glasali Injac za gradonačelnicu, koja nije bila nosilac liste, pa je njen legitimitet možda upitan.  imamo samo dva izbora. Opozicija je legitimno, kao i što bi svaka opozicija, iskoristila razdor. Naša je dužnost da skratimo mandat, a ne da dozvolimo nekome da se sladi time", poručio je zamjenik gradonačelnice.

On je dodao da ne žele da mijenjaju Injac da bi se on dokopao njene fotelje, ako to građani ne odluče.

"Ne pada mi na pamet da poslije vanrednih izbora pravim koaliciju sa DPS-om. Deset godina sam bio opozicioni odbornik. Na sve sam proteste išao. Kolege iz većine nemaju pravo da prebacuju da neko radi za DPS", kazao je Rakčević.

On je objasnio da, ukoliko danas ne dođe do skraćenja mandata, novi izbori bi mogli biti tek krajem januara, da se ne bi usvojio budžet te da bi grad stao....

"Zašto bismo odlagali do kraja januara? Što će se novo desiti? Da su mogle da se dogovore kolege iz bivšeg PES-a. Ta partija je razbila većinu cijepanjem. Nije se podijelio GP URA, DF, Demokrate. Mi danas imamo samo ta dva odbora i mislim da je izbor nikad lakši. Ne ide se ni meni, ni građanima na izbore, ali mislim da će oni prepoznati problematičnost situacije", poručio je Rakčević.

Zamjenik gradonačelnice je istakao da njega zanima da grad funkcioniše, a da svako ko pomogne procesu pomaže Glavnom gradu.

14:05h

Vuković Sekulović je kazala da diskusije od jutros ne razjašnjavaju građanima šta se dešava.

Ona je podsjetila da je formiranje vlasti kasnilo pola godine, da su dotadašnje opozicione liste formirale vlast, te da od trenutka kad se Pokret za Podgoricu odvojio od PES-a pozivali da dođe do dogovora.

"Međutim, tri mjeseca kasnije došli smo do toga da glasamo za skraćenje mandata i razrješenje gradonačelnice. Mi nećemo glasati za skraćenje mandata Inajc jer smatramo da se ne radi o političkom, već i o tehničkom pitanju. Većinu je, prije odvajanja pet kolega iz Pokreta iz Podgorice, činilo 34 odbornika, a sad ih ima 29 što nije dovoljno. Ukoliko ne glasamo za skraćenje, mi dolazimo u situaciju da imamo nefunkcionalnu SKupštinu, a znate da u drugoj polovini godine dolaze na red bitne odluke, prije svega budžet. Čini mi se da su kolege iz PES-a prolongirali da bi došlo do prinudne uprave, mi ne želimo da do toga ne dođe. Ne želim da pristajem da se pravi bilo kakva koalicija sa DPS-om, a podsjetiću da je svaka partija u Crnoj Gori u jednom trenutku glasala za nešto sa DPS-om. Mi nismo nasljednici Pozitivne, ja sam prvi put u politički život ušla kao član GP URA. Mi smo se borili protiv DPS-a prije 2020. godine", kazala je Vuković Sekulović i dodala da je izgubila svaki strah da će se DPS vratiti na vlast.

Odbornica GP URA je ocijenila da će oni biti ti koji će preuzeti odgovornost, a da je ponosna na rad Rakčevića i koliko radi za grad "koji najviše voli" i da mu je žao što će mandat prekinuti na taj način, ali da je sigurna da je on sljedeći gradonačelnik.

Vuković Sekulović je ukazala da je građanima bilo obećanao da će minimalna plata biti 700, a da će biti 600 te da su na taj način građani izmanipulisani.

"Bojim se banalizacije i relatiizacije političkog života koji se u Crnoj Gori dešava. Mislim da treba da skratimo madnat i pokažemo da GP URA pravi sve bolje i bolje rezultate. Da nam nije stalo do interesa građana Podgorice, čekali bi da sprovedete Evropa sad 2 i sugurna sam da ne bi imali cnezus nakon toga. GP URA će glasati za skraćenje i sigurna sam da će građani glasati za Luku Rakčevića", rekla je.

Pejović je kazao da je prije mjesec dana bila sjednica na kojoj su sve tačke usvojene, kao i da ne može da ubijedi kolege iz "Pokreta 11", te da je zbog toga građanima sve jasno.

"Vidite koliko važi dogovor sa našim bivšim kolegama. Juče je bilo jedno, danas se pozivamo na poslovnik. Kad spominjete gradonačelnika, ja spominjem cenzus. Ja se iskreno nadam da se neće ponoviti situacija da neko sa tri ili četiri odsto ima premijera", poručio je Pejović.

13:49h

Šćepanović je rekao da je osnivač PzP-a i da želi da sačuva tu partiju.

Mitar Vuković (Demokrate) je pitao kako je moguće da nakon tridesetogodišnje vladavine DPS-a mogu ocijeniti rad nove većine poslije godinu dana rada.

"Nije tačno da građani Podgorice traže izbore. Građanima su izbori 'na vr glave'. Ne mogu da se sjetim koja je to odluka donesena u ovom parlamentu skandalozna da bismo skraćivali mandat. Građani će to znati da to procijene. jedan od odborniak je rekao da mi blokiramo grad. Kada smo preuzeli vlast, da li smo imali totalno blokiran grad? Podsjećam - jesu li bili blokirani bulevari prema Tuzima, prema Danilovgradu...? To nam je ostavio Ivan Vuković", rekao je odbornik Demokrata.

13:32h

Anđela Mićović (PES) je kazala da su svi svjesni kako je prošla nekadašnja Pozitivna Crna Gora i kakvu su poruku poslali građani, a da je iz te partije proizašao GP URA.

"U saznanju sam na osnovu medijskih izjava da dva odborniak PzP-a neće podržati skraćenje mandata i svaka im čast na tome. Nisam imala priliku da čujem izlaganje kolegenice (Anike) Bajić koja je na čelu odborničkog kluba PzP-a", kazala je ona.

Ljiljanić je istakla da Pokret za Podgoricu neće ući u koaliciju sa DPS-om, a da će u završnici iznijeti određenu dokumentaciju.

"Nađa se ne plaši da možda više neće biti odbornica. Ako građani smatraju da Pokret za Podgoricu ne treba da bude u ovim klupama, mi ćemo to prihvratiti kao što ćemo i prihvatiti da budemo u opoziciji", rekla je.

Vešović je ukazao da mu je žao što se jedna žena istura ispred Pokreta za Podgoricu, te zato što je ona ta koja trpi mizogine uvrede.

"Ko su ljudi koji su se borili protiv DPS-a do 2020. ja ne želim da ulazim, građani će dati sud. Da li su to bili ljudi koji do tad nisu bili u Crnoj Gori ili neki drugi koji su bili i koji su i dalje tu", kazao je odbornik PCG.

13:30h

Vuković Sekulović je kazala da ne može Radević biti ponosniji od njih na Rakčevića, a da nije od njega tražila politički savjet.

"Da imate neku političku snagu, imali biste dva, tri ili deset odbornika, a ne bi se krili na zbirnoj listi. GP URA je pokazao da nas ne zanimaju funkcije, a Dritan Abazović je to pokazao potpisivanjem Temeljnog ugovora iako je zbog toga oborena njegova Vlada. Kako ćemo glasati, vidjećete", poručila je.

Ona je dodala da Injac treba da sama da ostavku, jer je izgubila podršku.

Odbornik Prave Crne Gore (PCG) Stefan Vešović je, govoreći o odluci PzP-a da su ljudi koji sa njima nisu bili na terenu i kampanji odlučili da glasaju za skraćenje mandata lokalnom parlamentu, a da oni koji jesu bili su odlučili da glasaju suprotno organima partije.

On je dodao da se skraćenjem mandata pojedinim ljudima uskraćuje mogućnost da pokažu građanima svoje mogućnosti i podsjetio na slučaj Stevana Džakovića.

"Nadam se da će neki do kraja sjednice da revidiraju stavove i ne dozvole da budu instrumentalizovani", poručio je.

Zeković je odgovorio da poštuje Džakovića, a da se ne može jedna praksa na jednom koraku napadati, a na drugom hvaliti. On je kazao da je, od trenutka kad je odlučio da bude nezavisni odbornik trpio napade od Ivana Vukovića i ljudi oko njega.

"Ne treba da dovodimo u pitanje ljudski integritet bio kog odbornika jer misli drugačije", zaključio je Zeković.

Vešović je napomenuo da u koalicionom sporazumu koji je potpisan stoji da "nema glasanja sa DPS-om", ali da osuđuje napade a Zekovića, Baošića i Maškovića.

Bonus video: