DPS: Dobrodošli u Nikšić, gdje se u Željezari odlaže smeće, deponija gori, kontejneri su puni...

"Pitamo da neće do Nikšića naići ekološke, sanitarne i druge inspekcije, predstavnici ministarstava, čisto ako ih put nanese", kazali su iz nikšićkog DPS-a

4055 pregleda 9 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

U Nikšiću deponija gori, u Željezari se odlaže smeće, kontejneri su puni, a u blizini pluća Nikšića - park šume Trebjesas planirani su plac za odlaganje građevinskog otpada i postrojenje za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla. Zato se i nikšićkog odbora DPS-a pitaju da neće do Nikšića naići ekološke, sanitarne i druge inspekcije, predstavnici ministarstava, "čisto ako ih put nanese".

"Dobro došli u Sunčani grad. Prostor blizu Željezare, đe se danas odlažu tone smeća i to zamislite gdje – u privatnim halama za koje Opština plaća zakup. Malo naprijed je planirani plac za odlaganje građevinskog otpada, a nedaleko u Gračanici planirano je postrojenje za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla. I sve to na 500 metara vazdušne linije od pluća Nikšića, parka šume Trebjesa", navodi se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Dobro došli u Sunčani grad, dodaju iz DPS-a, gdje se odlaže smeće, građevinski otpad i prerađuju nusproizvodi životinjskog porijekla, idealno mjesto za život, po mjeri aktuelne lokalne vlasti u Nikšiću.

"Pitamo da neće do Nikšića naići ekološke, sanitarne i druge inspekcije, predstavnici ministarstava, čisto ako ih put nanese. Nema mraka sa Trebjese!", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: