Rabrenović: Opozicija odgovornija od vlasti spasila ŽRK Budućnost od gašenja

"Građani moraju znati za kakvu su neodgovornu većinu glasali, vjerujemo da tu grešku neće sebi dopustiti nikad više", kazao je predsjednik podgoričkog Odbora Liberalne partije Crne Gore

6243 pregleda 15 komentar(a)
Jovan Rabrenović, Foto: Liberalna partija
Jovan Rabrenović, Foto: Liberalna partija

Kad nemamo odgovornu vlast, imamo odgovornu opoziciju koja je danas spasila obraz Glavnom gradu i svojim glasanjem za prijedlog o preuzimanju osnivačkih prava na Podgoricu spasila ženski rukometni klub Budućnost od gašenja, saopštio je Jovan Rabrenović, predsjednik podgoričkog Odbora Liberalne partije Crne Gore.

"Naša gradska svetinja će nastaviti da nam donosi radosti i ponos a đevojke koje igraju za klub biće i dalje naše heroine. Slavna istorija kluba sa dvije titule evropskog šampiona, sa stotinama vrhunskih rukometašica i osvojenih trofeja umalo nije prekinuta i zauvijek ugašena. Na sreću Podgorica ima opoziciju koja svoj politički angažman zasniva na ljubavi prema ovome gradu i koja je kao i više puta do sad bila odgovorna prema svome klubu i gradu", poručio je Rabrenović.

On je dodao da, koliko su radosni zbog srećnog završetka višemjesečne sage o budućnosti Budućnosti, moraju biti tužni što odlazeća vlast u Glavnom gradu nije željela da uradi ono što je uradila opozicija.

"Odbornici vlasti nijesu imali namjeru da svojim glasovima sačuvaju kultni podgorički i crnogorski klub pa su tako većinski bili odsutni kada se glasalo o ovoj tački dnevnog reda. Ipak opozicija je bila i ostala ozbiljna i predana svom gradu i klubu i nije dozvolila njegovo gašenje", naveo je Rabrenović u saopštenju za medije.

On je dodao da ovo nije prvi put da je opozicija u gradskom parlamentu odgovornija od vlasti, jer kako je kazao, lako je sjetiti se i svake prethodne sjednice Skupštine Glavnog grada na kojima su predstavnici opozicije svojim glasovima podržali sve prijedloge od značaja za funkcionisanje grada.

"Naša Budućnost bi morala biti naša, a to znači svih Podgoričanki i Podgoričana. Sve dok to ne bude tako imamo osjećaj da su vama iz bivše većine bliži neki drugi klubovi i neki drugi gradovi koji pri tome nijesi ni u Crnoj Gori! Građani moraju znati za kakvu su neodgovornu većinu glasali, vjerujemo da tu grešku neće sebi dopustiti nikad više", zaključio je Rabrenović.

Bonus video: