Milatović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Austrije

Štajner poručio da će tokom trajanja svog diplomatskog mandata aktivno doprinositi snaženju veza i unaprjeđenju međudržavnih odnosa Austrije i Crne Gore

4999 pregleda 0 komentar(a)
Štajner i Milatović, Foto: Predsjednik.me
Štajner i Milatović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik države Jakov Milatović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivno pismo novoimenovanog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Austrije Kristijana Štajnera.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore, Milatović je Štajneru poželio dobrodošlicu i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa, koji su dodatno osnaženi prvom zvaničnom posjetom predsjednika Crne Gore Austriji od obnove crnogorske nezavisnosti.

"On je istakao da Austrija predstavlja važnog partnera, koji pruža kontinuiranu podršku evropskoj integraciji Crne Gore što je, kako je naveo, prioritetni vanjskopolitički cilj naše zemlje. Uz zahvalnost predsjedniku Milatoviću na prijemu, ambasador Štajner je poručio da će tokom trajanja svog diplomatskog mandata aktivno doprinositi snaženju veza i unaprjeđenju međudržavnih odnosa Austrije i Crne Gore", piše u saopštenju.

Bonus video: