Čelanović nosilac liste Evropskog saveza u Kotoru

U Evropskom savezu očekuju odličan izborni rezultat i da će biti jedan od stubova buduće lokalne vlasti

14472 pregleda 49 reakcija 15 komentar(a)
Miloš Čelanović, Foto: Evropski savez
Miloš Čelanović, Foto: Evropski savez

Nosilac liste Evropskog saveza na predstojećim lokalnim izborima u Kotoru biće Miloš Čelanović.

Kako je saopšteno iz Evropskog saveza a na listi će se uz njega, pored partijski istaknutih ličnosti, naći i Kotora koji nijesu članovi nijedne partije, ali su izuzetno ostvareni i prepoznati u oblastima nauke, obrazovanja, sporta i umjetnosti.

"Ono što povezuje sve kandidatkinje i kandidate pored znanja, neupitnog ličnog i profesionalnog integriteta, je i želja da Kotor kao grad bogate istorije, raznovrsne kulture i specifične arhitekture, pored toga što treba da se razvija kao popularna turistička destinacija, bude prepoznat i po ekonomskoj stabilnosti i kao mjesto pogodno za život i rad, ali i podsticajno okruženje za sve svoje stanovnike", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je njihova vizija Kotor kao uzdanica crnogorskog turizma, kulturna i istorijska riznica Evrope, primjer skladnog suživota i mjesto koje se ističe po kvalitetu života. Očekuju odličan izborni rezultat i da budu jedan od stubova buduće lokalne vlasti.

Čelanović je generalni je sekretar Socijaldemokrata Crne Gore.

Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kotoru, a studije ekonomije u Beogradu. Prvo radno iskustvo stekao je u Radio-difuznom centru Crne Gore, a bio je zaposlen i u Crnogorskoj plovidbi.

Obavljao je funkciju generalnog direktora Direktorata za razvoj u Ministarstvu ekonomije, 41. Vlade Crne Gore. U Kotoru se bavio privatnim preduzetništvom, kao i poslovima iz oblasti pružanja usluga i ugostiteljstva.

Bonus video: