DPS Nikšić: Ćulafić laže građane, smeće se i danas odvozi u Željezaru

"Građani Nikšića su gledali kako zajedno sa Mislovim dolom gori i 400.000 eura koje je Opština Nikšić dobila za sanaciju požara"

8911 pregleda 17 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je danas da ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić laže građane Nikšića, te da se smeće i danas odvozi u Željezaru.

Ćulafić je prekjuče u razgovoru za Televiziju Vijesti kazao da se smeće više ne odlaže u halama Željezare.

"Građani Nikšića su gledali kako zajedno sa Mislovim dolom gori i 400.000 eura koje je Opština Nikšić dobila za sanaciju požara. Ne samo da za gotovo četiri godine katastrofalnog upravljanja gradom nijesu uspjeli da riješe problem sa deponijom, što je, podsjećamo, bilo jedno od krucijalnih predizbornih obećanja vladajućih koalicija, nego danas nastavljaju da se rugaju građanima time što, uprkos upozorenjima, nastavljaju nelegalno da odlažu smeće na području Željezare", ističe se u saopštenju DPS Nikšić.

Oni su dodali da je jasno da se radi o mutnim radnjama, dok otpad, između ostalog, odlažu i pod okriljem noći uz prisustvo privatnog obezbjeđenja.

"Uostalom, da nemaju šta da kriju, oni bi javnosti na uvid dali dozvolu od Agencije za zaštitu životne sredine za odlaganje i skladištenje smeća, kao i ugovore sa vlasnikom hale koja, očigledno, postaje divlja deponija. U krajnjem, kako javašluku nikšićke vlasti nema kraja i kako, zajedno sa ministrom Ćulafićem, koji je kazao da će se smeće ne odlaže u Željezari, bez trunke srama vrijeđaju zdrav razum građana, time što otpad nelegalno istovaraju na tom mjestu, tražimo od nadležnih inspekcijskih službi da hitno izađu na teren, te da sankcionišu one koji su odgovorni za ovo i ovakvo stanje u gradu pod Trebjesom", poručili su iz DPS Nikšić.

Bonus video: