DPS Bijelo Polje: Kotrel pratio i finansirao promociju predaje liste lokalnog PES

"Džordž Kotrel je lice koje je, osim krivičnih djela, u javnosti poznato kao vlasnik prvog automata za kupovinu kritpovaluta u Crnoj Gori, a prema pisanju britanskog 'The Guardian', vršio je nelegalno finansiranje političke kampanje PES"

6094 pregleda 11 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Tokom kampanje Pokreta Evropa sad (PES) u Bijelom Polju, zajedno sa svojim timom, Džordž Kotrel je pratio i finansirao promociju predaje liste lokalnog PES u toj opštini tokom lokalnih izbora 2022. godine, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Bijelo Polje.

Kazali su da je javnost Crne Gore ponovo uzdrmala informacija iz, do skora, jedinstvenog PES-a da je u kreiranju kampanje i predaji liste za lokalne izbore u Bijelom Polju učestvovao tim Džordža Kotrela, lica osuđivanog zbog pranja novca, iznude i ucjene u SAD.

"Džordž Kotrel je lice koje je, osim krivičnih djela, u javnosti poznato kao vlasnik prvog automata za kupovinu kritpovaluta u Crnoj Gori, a prema pisanju britanskog 'The Guardian', vršio je nelegalno finansiranje političke kampanje PES", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a kažu da se postavlja pitanje kakva budućnost bi građane Bijelog Polja čekala u zagrljaju sa kritpo mafijom, koja je sudbinu tog grada "kovala na jahtama na Luštici i Porto Montenegru".

"Zabrinjavajuće je da se lokalni PES u Bijelom Polju ne ograđuje od optužbi za saradnju sa čovjekom koji se dovodi u vezu sa prljavim poslovima, za šta je pravosnažno osuđivan. Da li je u pitanju prećutkivanje saradnje koja je rezultirala izdašnim pojedinačnim koristima, pa je to cijena njihovog ćutanja i poslovanja sa ljudima iz kriminalnog miljea, ostavljamo građanima da prosude", piše u saopštenju.

Rekli su da je očigledno je da "iza patetike servirane narodu o 'iznošenim patikama od vrtića do fakulteta' i 'branju borovnica', stoje ozbiljni kripto prevaranti".

"Dok funkcioneri PES-a i njihovi partneri sarađuju sa svjetskim kripto prevarantima, iza kulisa patetičnih nastupa na političkoj sceni sakrivena je duboka socio-ekonomska kriza koja, zahvaljujući PES-u i partnerima, ove jeseni očekuje građane Crne Gore.", zaključuje se.

Bonus video: