Nastavak istrage incidenta u sali SO Ulcinj: Policija sad češlja listinge

Iz Tužilaštva su rekli da rade na otkrivanju počinilaca koji su bacili nepoznate hemijske materije i čekaju izvještaj policije

19421 pregleda 26 reakcija 4 komentar(a)
Sa sjednice SO Ulcinj 29. maja, Foto: SO Ulcinj
Sa sjednice SO Ulcinj 29. maja, Foto: SO Ulcinj

Ulcinjsko tužilaštvo i dalje radi na otkrivanju počinilaca koji su u noći 29. maja bacili za sada nepoznate hemijske materije u sali Skupštine opštine Ulcinj i prekinuli vanredno zasjedanje lokalnog parlamenta.

“U vezi slučaja koji se dogodio u sali SO Ulcinj kada su upotrijebljene nepoznate hemijske supstance obavještavamo Vas da je zadnja dokazna radnja koja je preduzeta pribavljanje listinga komunikacija, i da je provođenje te dokazne radnje dostavljeno Upravi policije. Do sada nije dostavljen izvještaj Uprave policije”, rekli su “Vijestima” iz ulcinjskog tužilaštva kojim rukovodi tužilac Denis Zvrko.

Incident se dogodio 28. maja u kasnim noćnim satima, na vanrednoj sjednici SO, tokom rasprave o razrješenju tadašnjeg predsjednika Opštine Ulcinj Omera Bajraktarija (GP URA), kada su bačene nepoznate hemijske materije, što je izazvalo opšti metež u sali. U incidentu nije bilo povrijeđenih.

Zvrko je tada kazao “Vijestima” da službenici policije utvrđuju da li je u salu bačen suzavac, biber sprej ili neka druga supstanca. Prema preliminarnim rezultatima istrage nije upotrijebljen suzavac već neka druga hemijska materija.

Vanredna sjednica nastavljena je nešto kasnije, a Bajraktari je nakon ponoći razriješen dužnosti glasovima 20 prisutnih odbornika. Potom je nova skupštinska većina za predsjednika Opštine Ulcinj izabrala lidera Force Gencija Nimanbegua. Trvenja na ulcinjskoj političkoj pozornici počela su u aprilu, oko mjesec prije najavljene rotacije na mjestima predsjednika Opštine i Skupštine, koje su pokrivali Bajraktari i Ardijan Mavrić (Forca).

Vlast u Ulcinju formirale su nakon izbora 2022. godine koalicija “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA) i Forca.

Kako su “Vijesti” ranije objavile, ulcinjska bivša vladajuća većina sedmicama unazad postojala je samo na papiru, jer su URA i Albanska alternativa (AA) zaključile sporazum sa opozicionom Demokratskom unijom Albanaca (DUA) o ulasku te partije u vlast na lokalnom nivou. Spekulisalo se da je URA takvim potezom htjela da izbaci Forcu iz vlasti.

Na taj scenario nijesu pristale vladajuće DP, SD i SDP, pa je Forca sa njima i opozicionim DPS 13. maja zaključila sporazum o formiranju nove koalicije, koja će imati mandat do redovnih izbora početkom 2026.

Bonus video: