PES i Demokrate blizu dogovora o zajedničkom nastupu na izborima u Podgorici, pregovaraju i oko Budve i Kotora

Prema nezvaničnim informacijama, još nijesu definisana mjesta na izbornoj listi, odnosno koliko će kojoj partiji pripasti

72729 pregleda 265 reakcija 236 komentar(a)
Lideri PES-a i Demokrata Milojko Spajić i Aleksa Bečić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Lideri PES-a i Demokrata Milojko Spajić i Aleksa Bečić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Pokret Evropa sad i Demokrate još pregovoraju o zajedničkom nastupu na izborima u Podgorici 29. septembra i blizu su dogovora, saznaju Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, još nijesu definisana mjesta na izbornoj listi, odnosno koliko će kojoj partiji pripasti.

Istovremeno, ta dva politička subjekta pregovaraju i o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Budvi i Kotoru, kazao je izvor Vijesti koji učestvuje u pregovorima.

Kako su “Vijesti” ranije objavile, PES je razmatrao tri opcije - samostalan nastup, koaliciju sa Demokratama i široku koaliciju koja bi uključivala partije parlamentare većine (Demokrate, Novu srpsku demokatiju, Demokratsku narodnu partiju, Socijalističku narodnu partiju, Bošnjačku stranku).

Demokrate su ranije saopštile da su raspoložene za koaliciju, ali da bi u slučaju samostalnog nastupa nosilac liste bio aktuelni ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

PES je na izborima prije dvije godine osvojio 13 mandata, a Demokrate (s koalicionim partnerima) šest.

Bonus video: