Božović: Hitno zakazati sjednicu Odbora za praćenje popisa, zabrinjava kašnjenje rezultata

"Odugovlačenje u objavljivanju rezultata popisa šalje lošu poruku o sposobnosti institucija da sprovedu ovako važan proces na vrijeme i efikasno", kazao je poslanik SNP-a

11947 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović pozvao je da se hitno zakaže sjednica skupštinskog Odbora za praćenje popisa.

Kazao je da SNP "izražava duboku zabrinutost" zbog kašnjenja u objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

"Popis stanovništva je od suštinske važnosti za budući razvoj naše države, jer predstavlja osnovni alat za kreiranje odgovorne i transparentne politike u svim oblastima društvenog života. Nerazumljivo je da se proces ovako značajan za državu i njene građane suočava s ovakvim vrstama prepreka", saopštio je Božović.

Rekao je da odugovlačenje u objavljivanju rezultata popisa šalje lošu poruku o sposobnosti institucija da sprovedu tako važan proces na vrijeme i efikasno.

"Nijesu samo u pitanju rezultati etničkih i kulturoloskoh pitanja, već je u interesu svih građana da imaju pristup tačnim informacijama koje će omogućiti dalji ekonomski, socijalni i politički razvoj naše države. Pozivam kopredsjednike skupštinskog Odbora za praćenje popisa da u što kraćem roku zakažu sjednicu ovog tijela i pozovu predstavnike Monstata da pruže javnosti odgovore koje nas sve tangiraju", zaključio je Božović.

Bonus video: