Borovinić Bojović: Objavite rezultate popisa; Dragaš: Softver izrađen, ostala revizija koda

"Bilo kakvo nuđenje novih izgovora ne može opravdati ovoliko kašnjenje, to bi samo bacilo novu sumnju na moguću opstrukciju", smatra šefica podgoričkog parlamenta

8523 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odlaganje objavljivanja rezultata popisa stanovništva je "prevršilo svaku prihvatljivu mjeru" i potpuno su opravdane sve češće reakcije i kritike na tu temu, kazala je šefica podgoričkog parlamenta Jelena Borovinić Bojović.

"Monstat je po zakonu obavezan da objavi rezultate popisa. Bilo kakvo nuđenje novih izgovora ne može opravdati ovoliko kašnjenje, to bi samo bacilo novu sumnju na moguću opstrukciju. Poštujte zakon i objavite rezultate popisa", napisala je ona na Iksu.

Na to joj je odgovorio član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš.

"Uvažena Jelena, dajem sebi za pravo da iskomentaišem, uzimajući u obzir da sam član komisije za specifikaciju softvera za provjeru četiri popisana parametra. Monstat je zauzeo stav da ne objavi rezultate popisa dok se ne završi izrada softvera i revizija koda softvera", napisao je on.

"Softver je izrađen, pa je ostala revizija koda. Po informacijama iz Monstata, pristigle su 3 ponude i Monstat provjerava njihovu ispravnost. Moj stav je da se rezultati popisa objave nakon završene obrade, a građani mogu provjeriti unesene podatke kad se ovaj proces gore završi", zaključio je.

Bonus video: