Todorović: Smijeniti direktora Monstata, doveo u pitanje istinitost rezultata popisa

"DNP sa čuđenjem primjećuje da je gospodin Tihomir Dragaš, osim funkcije predsjednika borda TO Montenegro, izgleda postao i portparol Monstata u odbrani namjerne opstrukcije u objavljivanju rezultata popisa", kazala je portparolka te partije

12480 pregleda 59 reakcija 59 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Jovana Todorović, portparolka Demokratske narodne partije, kazala je da ta stranka smatra da treba smijeniti izvršnog direktora Monstata Miroslava Pejovića.

Rekla je i da DNP "sa čuđenjem primjećuje" da je funkcioner Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš, osim funkcije predsjednika borda državne avio-kompanije "To Montenegro", "izgleda postao i portparol Monstata u odbrani namjerne opstrukcije u objavljivanju rezultata popisa".

"Jedino nam nije jasno da li je stav gospodina Dragaša, i stav Monstata, pošto se on oglasio kao i član komisije za za specifikaciju softvera i revizija koda. Koliko god zvučala impresivno jos jedna u nizu funkcija gospodina Dragaša, građani, a ni javnost nisu nimalo impresionirani ovakvim i sličnim objašnjenjima zašto ni nakon devet mjeseci nemamo objavljene rezultate popisa", saopštila je ona.

"Otvoreno sumnjamo da se radi klasičnoj zloupotrebi čelnih ljudi u Monstatu, ali i u nadaleko čuvenoj komisiji za specifikaciju softvera i reviziju koda, kojima očigledno ne odgovaraju rezultati popisa, te na svaki način pokušavaju da odlože objavu rezultata ili da ublaže projekciju koja bi za neke društveno političke strukture bila poražavajuća", dodaje Todorović.

Kazala je da DNP zato smatra da Pejovića treba smijeniti sa funkcije direktora Monstata, "jer je svojim (ne)radom doveo u pitanje istinitost rezultata koji će jedne godine morati biti objavljeni."

"Crnoj Gori nije potreban još jedna instiuticonalna afera, a DNP joj sigurno neće davati legitimitet ćutanjem ili objavom korisnih nejasnoća koje smo imali priliku danas da čujemo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: