GI "21. maj": Besmislene priče o napretku u režiji ove ili bilo koje druge vlade koja je proizvod ovakvog društva

"Treba raditi sve suprotno od onoga što je dominirajuća politička, društvena, moralna i institucionalna praksa", kažu iz Građanske inicijative "21. maj"

3239 pregleda 4 komentar(a)

Crnogorsko društvo je u tolikoj mjeri postalo devijantno da treba biti izrazito lakovjeran, povodljiv ili skromnije pameti pa misliti da se bilo šta može značajnije promijeniti u kraćem ili srednjem vremenskom periodu, saopštila je Građanska inicijativa "21. maj".

"Dovoljno je samo baciti pogled na brojne političke partije i njihove lidere, najviše javne funkcionere, sve tri grane vlasti, javnu upravu, obrazovni i zdravstveni sistem, podmitljive analitičare i nekvalifikovane novinare, ućutkanu i provincijalizovanu kulturu, parapolitičke i agenturne vjerske zajednice, kalkulantska poslovna udruženja ili konformističke nevladine organizacije i biće vam jasno zašto su besmislene sve priče o napretku u režiji ove ili bilo koje druge vlade koja je proizvod ovakvog društva. Zato je komično slušati premijera koji drži monolog o razvoju koji će se finansirati zaduživanjem i stranom milostinjom ili predsjednika države sa tiradama o brzom učlanjenju u EU iako svi znamo da je to iluzija sa antizapadnom i velikosrpskom politikom koja je obojicu dovela na vlast. Pritom, izlišno je spominjati predsjednika Parlamenta koji bi u svakoj iole dostojanstvenoj državi bio samo pripadnik folklorne petokolonaške margine. Kada sve ovo imamo u vidu treba znati koliko je teško pokrenuti progresivne promjene u Crnoj Gori, pri čemu je riječ o dugoročnom i mukotrpnom društvenom i političkom procesu. Ipak, za početak treba raditi sve suprotno od onoga što je dominirajuća politička, društvena, moralna i institucionalna praksa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: