Leković: Građani Bara bi trebalo da znaju za koga su kupljena dva džipa od 110.000 eura

"Čini se da su opštinske vlasti, umjesto da riješe svakodnevne probleme građana, odlučile da riješe svoj 'problem' prevoza i to u velikom stilu", kazao je poslanik Demokrata

13405 pregleda 37 reakcija 29 komentar(a)
Fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokrate
Fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokrate

Poslanik Demokrata Momčilo Leković upitao je Opštinu Bar za koga su kupljena dva džipa od 110.000 eura, rekavši da bi građani trebalo da znaju.

"Dok mnogi djelovi Bara u 21. vijeku nemaju osnovnu infrastukturu, Opština je početkom 2024. godine 'mudro' zaključila da su joj hitno potrebna dva luksuzna džipa vrijedna 110 hiljada eura. I to izgleda kako bi se lokalni funkcioneri mogli lakše provlačiti kroz gradske gužve, ali možda i istraživati neprohodne planinske puteve? Jer, šta su stvarne potrebe građana u poređenju sa udobnošću kožnih sjedišta i savremenih gedžeta ovih automobila", saopštio je Leković.

Čini se, kaže, da su opštinske vlasti, umjesto da riješe svakodnevne probleme građana, "odlučile da riješe svoj 'problem' prevoza i to u velikom stilu".

"U barskom parlamentu na sjednici održanoj prije desetak dana nijesmo mogli dobiti odgovor, ko 'duži' dva električna džipa plaćena 110.000 eura, nakon sprovedenog tendera koji je nosio radni naziv: 'Nabavka vozila za potrebe parking servisa i organa lokalne uprave'. Po cijeni i karakteristikama moglo bi se zaključiti da pripadaju nekim 'važnim' opštinskim 'facama', mada se tu stvara dilema jer su 2020. nabavkom službenih škoda vrijednosti 300 hiljada eura svi prvi ljudi barske opštine dobili sasvim solidna vozila", dodaje Leković.

Fotografija koju su dostavile Demokrate
Fotografija koju su dostavile Demokratefoto: Demokrate

Rekao je da se postavlja pitanje "ko je to nakon samo četiri godine od kupovine novih vozila imao potrebu za džipovima sa grijačima sjedišta".

"Da li su možda ovi automobili kupljeni u skladu sa duplim funkcijama opštinskih funkcionera, za svaku funkciju po jedno službeno vozilo, to bi možda bilo logično, jer kada mogu duple funkcije zašto ne bi mogla i dupla službena vozila. Očigledno da u opštinskoj upravi smatraju da se budućnost Bara najbolje može graditi iz klimatizovanog džipa sa kožnim sjedištima i panoramskim krovom kroz koji se jasno vidi koliko se daleko odmaklo od stvarnih potreba stanovništva", kazao je poslanik Demokrata.

A možda bi, dodaje, građani trebalo da budu zahvalni - "jer sad bar znaju na šta se tačno troši njihov novac, i to u 'prestižnom' izdanju".

"Ako ništa drugo, barem će biti sigurni da će gradski oci stići na vrijeme na svaki sastanak, ma koliko naši putevi bili loši. Pogon na sva četiri točka i skoro 300 konjskih snaga im garantuje tako nešto", zaključuje Leković.

Bonus video: