Čarapić: Montirano koškanje s vlasnicima Bemaksa; GP URA: Relativizujete napad vrha kriminalne piramide

"PES čine oni koji nikad nijesu htjeli, a ni smjeli pomenuti vrh kriminalne pramide, čak naprotiv, do juče su radili za njih, a danas ih politički štite", poručili su iz URE.

27205 pregleda 74 reakcija 59 komentar(a)
Čarapić, Foto: Boris Pejović
Čarapić, Foto: Boris Pejović

Građanski pokret (GP) URA osudio je to što je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić, kako su ocijenili, relativizovao koškanje između bivšeg premijera i lidera GP URA Dritana Abazovića i vlasnika kompanije Bemaks Ranka Ubovića i osoba iz njegovog društva i njihovog obezbjeđenja.

Čarapić je ranije danas na mreži X, optužio i novinarku "Vijesti" da je "režirala" današnje dešavanje u jednom podgoričkom restoranu.

"S obzirom na to da je vatromet sa Bemaks kule u čast DPS -URA vlade nešto što nijedan podgorički glasač neće skoro zaboraviti, neophodno je bilo montirati scenu u kojoj se Dritan Abazović 'koška' sa ozloglašenim vlasnicima Bemaksa sa isključivim ciljem stvaranja slike kako su oni u sukobu. Režiju potpisuje Jelena Jovanović, glavnu ulogu igrao je Dritan Abazović, a sporedne uloge tajni koalicioni partneri sa lokalnog nivoa. Autori ovog kratkometražnog izdanja se nadaju da će uspjeti da bar nekoga zavaraju i navedu da zaborave pravo lice Dritana Abazovića, i time daju svoj skromni doprinos u kampanji za lokalne izbore", napisao je Čarapić, a njegovu objavu na svom nalogu na mreži X je podijelio i premijer Milojko Spajić, a koji je u međuvremenu izbrisao.

Iz GP URA su naveli da je današnjom reakcijom Čarapića, PES "dotakao dno dna" i da je "pokazao nedostatak viteštva, hrabrosti i kolegijalnosti".

Iz URE dodaju da je sramotno da Spajićev PES relativizuje napad na kolege poslanike "od strane vrha kriminalne piramide i njihove vjerovatno naoružane pratnje, među kojima je bilo i lice osuđeno za ubistvo".

"PES čine oni koji nikad nijesu htjeli, a ni smjeli pomenuti vrh kriminalne pramide, čak naprotiv, do juče su radili za njih, a danas ih politički štite", poručili su iz URE.

Iz GP URA su osudili na, kako su naveli, napad na visoke funkcionere njihove partije i pozivaju Tužilaštvo i Upravu policije da hitno reaguju.

"Bili smo i ostali jedina meta mafije u Crnoj Gori. Djelovanjem 'ruke pravde' mafija je desetkovana, njihovi ilegalni biznisi potpuno urušeni, otvorena je 'pandorina kutija' višedecenijskog kriminala, pa je zbog toga i nervoza Bemaksovaca jasno razumljiva", zaključili su iz GP URA.

Bonus video: