Milović: Policajcima, vatrogascima, prosvjetarima, medicinarima riješiću stambeno pitanje

"Moja obaveza kao gradonačelnika je da to promijenim, da vratim Podgoricu građanima - parcele za sindikate"

13160 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Milović, Foto: Luka Zeković
Milović, Foto: Luka Zeković

Policajci, vatrogasci, prosvjetari, medicinari i drugi zaposleni koji služe državi Crnoj Gori i Glavnom gradu Podgorici, ne smiju da dočekaju svoje penzionerske dane kao podstanari. Kao gradonačelnik Podgorice, u saradnji sa sindikatima iniciraću dogovor da sindikati dobiju parcele na kojima će se graditi stanovi kojima će riješiti stambeno pitanje.

To je saopštio bivši ministar pravde i nosilac Podgoričke liste na predstojećim vanrednim lokalnim izborima Andrej Milović.

Kazao je da bi bio poraz države i društva da zaposleni u navednim profesijama dočekaju svoje penzionerske dane kao podstanari.

"Glavni grad mora da im obezbijedi bolje uslove. To ću učiniti na samom početku mog mandata, biće to prioritet. Glavni grad Podgorica bi po ovom planu opredijelio parcele i komunalno ih opremio bez naknade. Za uzvrat grad bi dobio dio poslovnih i stambenih jedinica u vrijednosti parcela i komunalija, dok bi većinu stambenih jedinica dobili sindikati radi rješavanja stambenih pitanja za zaposlene", naveo je Milović.

Kazao je da je neprihvatljivo da Glavni grad posjeduje na desetine parcela na Starom Aerodromu, Tuškom putu, Zabjelu, Maslinama, Zagoriču i drugim lokalitetima, "koji su obrasli i zapušteni", a da ne iskoristi priliku i ne pomogne svojim građanima da konačno riješe stambeno pitanje.

"Moja obaveza kao gradonačelnika je da to promijenim, da vratim Podgoricu građanima - parcele za sindikate", zaključio je Milović.

Bonus video: