Vukšić: Krapović bez rasprave i validnog obrazloženja i dokumentacije predložio smjenu Lazarevića

"Prošla su vremena kada su se odluke krucijalne za sistem bezbjednosti donosile van Savjeta za odbranu i bezbjednost"

27375 pregleda 125 reakcija 30 komentar(a)
Vukšić, Foto: Boris Pejović
Vukšić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik države Jakov Milatović će, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, nastaviti da sprječava urušavanje institucija, saopštio je savjetnik Predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu Dejana Vukšića.

On je reagovao na saopštenje ministra odbrane Dragana Krapovića, koji je saopštio da je Milatović odbio njegov predlog da razriješi brigadnog generala Zorana Lazarevića dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore.

Za smjenu Lazarevića, kako je naveo Krapović, bili su predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsjednik Vlade Milojko Spajić.

"Prošla su vremena kada su se odluke krucijalne za sistem bezbjednosti donosile van Savjeta za odbranu i bezbjednost. Ministar odbrane je to trebalo da zna kada je, faktički bez rasprave i validnog obrazloženja i dokumentacije, predložio smjenu načelnika Generalštaba. Predsjednik države će, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, nastaviti da sprječava urušavanje institucija. Sada je mnogo jasnije zašto nemamo ambasadora pri NATO-u i zašto se traži promjena glasanja unutar Savjeta", saopštio je Vukšić.

Bonus video: