Mugoša: Bićemo okosnica buduće vlasti, Podgorica može biti grad za primjer, danas to nije

Evropski savez predao listu za lokalne izbore u glavnom gradu

14272 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Aljoša Turović
Foto: Aljoša Turović

Evropski savez predao je Izbornoj komisiji Glavnog grada listu za predstojeće lokalne izbore u Podgorici, a njen nosilac i kandidat za gradonačelnika Boris Mugoša je poručio da Podgorica može biti grad za primjer, ali da danas to nije.

"Duboko vjerujem da će Evropski savez biti okosnica buduce vlasti, a kad tako bude, garantujem vam da će Podgorica biti stabilan, kulturan, progresivan i prosperitetan grad", kazao je on.

Evropski savez čine Socijaldemokrate, čiji je Mugoša potpredsjednik i poslanik, Socijaldemokratska partija, Liberalna partija, građanski aktivisti, nepartijske ličnosti...

Prijevremeni lokalni izbori u Podgorici održaće se 29. septembra.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da predvodim listu sjajnih ljudi različitih profesija koji opravdavaju misiju Evropskog saveza. Zagovaraću pristojnost, razum i jedan kompromisni način djelovanja. Postavlja se pitanje šta nas je motivisalo. Ja sam rođen u ovom gradu i veći dio života proveo u njemu. Moji roditelji su gradili Titograd", rekao je Mugoša novinarima.

Podsjeća i da je bio zamjenik gradonačelnika.

"To mi predstavlja ogromno iskustvo koje je dragocjeno u ovom trenutku. Podgorica danas nije grad za primjer. Komunalno je neurednija nego ikad. Mi često budemo zatečeni onim što se dešava u Ppdgorici. Ovaj grad nije grad kakav zaslužujemo i kakav želimo. Zato smo u Evropskom savezi otvorili vrata za sve one koji vole svoj grad. Kao što znate, na listi su saborci i saborkinje iz partija, ali i nestranačke ličnosti. Ne vjerujem da treba da izmišljamo toplu vodu. I u regionu i u svijetu imamo primjere. Samo pogledajmo Ljubljanu", dodao je.

Mugoša je rekao da ovo nije samo politička borba, već i "borba za Podgoricu".

Kazao je kako vjeruje Podgorica može biti grad za primjer.

"Dobijamo poruke podrške i od onih koji su glasali za druge partije, ali i onih koji su bili apstinenti", zaključio je on.

Vuk Pejović, koji je na listi kao nestranačka ličnost, kazao je da je politika van njegove "zone komfora", ali da je Podgorica "grad duboko u mom biću".

Vuk Pejović
foto: Aljoša Turović

"Podgorica za primjer je grad gdje su stariji sugrađani riznica iskustva koje treba da koristimo. Podgorica za primjer je grad koji je komforan za život porodice. Podgorica za je grad gdje treba da živimo lagodno. Mislim da Boris može da pretoči tu emociju. Kao neko ko je ovaj grad prošao, ko zna svaki kutak, u čijim venama je plavo-bijela krv, nemam opciju osim da se borim za ovaj grad", poručio je Pejović.

Bonus video: