Milović: Zabjelo i Tološi će dobiti stadione, Podgorica se mora ravnomjerno i planski razvijati, bez favorizovanja

"Kroz partnerstvo sa investitorima, na lokaciji stadiona FK Zabjela i pomoćnih parcela, investitor će sagraditi stadion sa poslovno-tržišnim objektom. U sklopu stadiona biće planiran i komercijalni dio u kom bi udio imao Glavni grad Podgorica i klub", rekao je Milović

12510 pregleda 36 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Andrej Milovic/X
Foto: Andrej Milovic/X

Kao gradonačelnik Podgorice, pokrenuću inicijativu za javno-privatno partnerstvo domaćih i stranih investitora sa Glavnim gradom. Tako ćemo trajno riješiti problem nedostatka stadiona i sportskih centara u većim naseljima koja to odavno zaslužuju, poput Zabjela i Tološa, rekao je kandidat za gradonačelnika Andrej Milović sa liste "Podgorička lista - Andrej Milović".

On je na društvenoj mreži Iks napisao da će inicirati pregovore da Glavni grad oslobodi od plaćanja komunalija za parcelu na kojoj se nalazi stadion sa pratećim parcelama, a koja je u vlasništvu grada.

Milovic projekti stadiona
foto: Andrej Milovic/X

"Kroz partnerstvo sa investitorima, na lokaciji stadiona FK Zabjela i pomoćnih parcela, investitor će sagraditi stadion sa poslovno-tržišnim objektom. U sklopu stadiona biće planiran i komercijalni dio u kom bi udio imao Glavni grad Podgorica i klub. Na ovaj način, Zabjelo i Zabjelčani bi dobili perspektivu, da uz obrazovanje, imaju priliku i za sportski razvoj", kaže Milović.

Milovic projekti stadiona
foto: Andrej Milovic/X

Isti princip, dodaje, iskoristiće u Tološima koji su, kako kaže, zapostavljeni u svakom smislu, a naročito kad je razvoj sporta i kulture u pitanju.

Milovic projekti stadiona
foto: Andrej Milovic/X

"Podgorica se mora ravnomjerno i planski razvijati, bez favorizovanja određenih kvartova. Gradonačenik Podgorice mora imati aktivnu ulogu u razvoju podgoričkog sporta, kroz moderan i progresivan pristup rješavanju problema u svim sportovima na teritoriji cijele Podgorice, od prostornih kapaciteta do nesmetanog funkcionisanja klubova. Vratimo sport Podgorici, vratimo Podgoricu građanima", napisao je Milović.

Bonus video: