Tuzović: Neprihvatljivo je i skandalozno govoriti o islamizaciji Podgorice

"Oni koji tako nastupaju ne misle dobro ni Podgorici ni Crnoj Gori", poručuju iz Bošnjačke stranke

8479 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Foto: BS
Foto: BS

Neprihvatljivo je i skandalozno govoriti o islamizaciji Podgorice, jer oni koji tako nastupaju ne misle dobro ni Podgorici ni Crnoj Gori, poručio je Edin Tuzović, predsjednik odbora Bošnjačke stranke u glavnom gradu.

On je reagovao na kolumnu koju su prenijeli određeni portali pod naslovom “Koncert za Nermina: Islamizacija Podgorice?”.

“Ovakav govor mržnje je neprihvatljiv. Uvijek je u Podgorici bilo pravilo da se svi ponosimo istorijom našeg grada, uvijek je podgorička sevdalinka bila ta koja nas je spajala, a nikako bila tačka razdvajanja. Samo zajedno možemo da gradimo Podgoricu svih nas”, saopštio je Tuzović.

Istakao je da će se uvijek zalagati i ostati posvećen ideji da Podgorica bude multietnička, multikonfesionalna, "Podgorica svih nas".

“Nemam ni namjeru ni potrebu da govorim o utemeljenju Nermina Abdića i bilo kog drugog građanina Podgorice u Podgorici, ali moram da istaknem da je negiranje prava bilo kom građaninu Podgorice da bude na bilo kojoj funkciji u ovom gradu fašizam, kojem je većinska Podgorica znala da kaže stop kada god je to trebalo i bez obzira na cijenu”, zaključio je Tuzović.

Bonus video: