Kandić: Lista Jakova Milatovića zloupotrijebila moje lične podatke

Kandidat za odbornika na lokalnim izborima u Podgorici ispred izborne liste "Evropa sad - Demokrate" saopštio da je odlučio da Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici podnese krivičnu prijavu protiv odgovornih lica za ovu zloupotrebu

5451 pregleda 12 komentar(a)
Stevan Kandić, Foto: Skupstina.me
Stevan Kandić, Foto: Skupstina.me

Kandidat za odbornika na lokalnim izborima u Podgorici ispred izborne liste "Evropa sad - Demokrate" i savjetnik potpredsjednika Skupštine, Stevan Kandić tvrdi da su njegovi lični podaci – JMBG i broj lične karte – zloupotrebljeni od izborne liste koju predvodi predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

On je saopštio da je odlučio da Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici podnese krivičnu prijavu protiv odgovornih lica za ovu zloupotrebu.

Kandić očekuje da nadležni organi istraže ovaj slučaj i sankcionišu sve koji su omogućili ili učestvovali u nezakonitom korišćenju mojih podataka.

"Informacija da su moji lični podaci neovlašćeno korišćeni bez mog pristanka, a sve u svrhu podrške listi sa kojom nemam nikakvog dodira, predstavlja ozbiljno kršenje mojih građanskih prava", navodi se u saopštenju koje potpisuje Kandić.

Dodaje, da ovo nije prvi put da se njegovi podaci na ovaj način zloupotrebljavaju.

"Naglašavam da je potpis podrške listi 'Evropa sad - Demokrate - još jače - prof. dr Saša Mujović' prvi i jedini potpis podrške političkoj partiji/listi koji sam dao od sticanja punoljetstva. Uvijek sam se zalagao za transparentnost i poštovanje zakona, a ovo što se dogodilo pokazuje spremnost određenih aktera da zloupotrijebljavaju i ugrožavaju kredibilitet izbornog procesa, kao i osnovna prava svakog pojedinca", rekao je Kandić.

Dodao je i da mu je posebno žao što je njegov potpis "zloupotrebljen od strane liste koju vodi osoba za koju sam glasao u oba kruga predsjedničkih izbora, vjerujući da predstavlja promjene koje su našoj zemlji potrebne, a koje podrazumijevaju i odsustvo zloupotreba izbornog procesa".

Bonus video: