Đuričić: Ne pomaže ni 10 budžeta kada je svaki sekretarijat i javno preduzeće politizovano

Poručuje da je sistem izigran više puta i da niko nema povjerenja u njega

4566 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Crnogorska građanska akcija
Foto: Crnogorska građanska akcija

Svako programsko rješenje, koje se plasira samo radi izbora, svojevrsna je laž i uvreda za Podgoričanke i Podgoričane, rekao je Stanko Đuričić, kandidat za odbornika na listi Crnogorske građanske akcije (CGA).

"Da bi neko programsko rješenje bilo izvodljivo, nije nužno da je za to jedini uslov novac iz budžeta. Potrebna je volja, vizija, znanje i želja da je javni interes ispred partijskog. Ne pomaže ni 10 budžeta kada je svaki sekretarijat i javno preduzeće politizovano. Kada je sve postalo interes partija. To više i ne kriju direktori javnih preduzeća, nego sa ponosom ističu", kaže Đuričić.

On navodi da su obećali Podgoričanima gradsku bolnicu, nove škole, tramvajsku liniju od Starog aerodroma do Tološa, novi sistem biciklističkih staza, centralni park na mjestu kasarne Morača, solarne panele na zgradama, vodu do svake kuće na selu, bulevar Vojislavljevića...

"Sve su slagali! Samo da bi glasove dobili! Evo nekoliko jednostavnih programskih rješenja za manipulatore, koji se poigravaju sa nama svojim neradom: ne palite gradsku rasvjetu dok ne padne mrak, ne naplaćujte odvoz organskog materijala, nego pravite pelet i kompost, odgovarajte na pozive i dopise upućene mjesnim zajednicama, javljajte se na telefone namijenjene za kontakt sa građanima, nemojte da vam gradski autobusi saobraćaju na svaka dva sata i tako dalje i tako dalje", navodi Đuričić.

Poručuje da je sistem izigran više puta i da niko nema povjerenja u njega.

"Uzalud opet obećavate. CGA u toku iduće sedmice kreće sa prezentacijom konkretnim programskim rješenjima. Ostvarivim. Realnim i prijeko potrebnim rješenjima. Ono što obećamo to ćemo i uraditi, kad nam ukažete povjerenje. Ako to ne uspijemo da uradimo, sami ćemo se povući. Neće biti potrebno da nas bilo ko smjenjuje i da građani zbog toga plaćaju enormne cifre novca", poručio je Đuričić.

Bonus video: