Milatović: Spajić sa Đukanovićem dogovarao kripto-zakone

"Ja kasnije, isto tako, saznajem da je on tada pokušavao da ostvari komunikaciju sa tadašnjim predjsednikom (Đukanovićem) i da je imao intenzivnu komunikaciju sa njegovim šefom kabineta (Miodragom Radovićem) jer mu je tad bilo važnije da koja god Vlada je na snazi se usvoje neki kripto-zakoni"

40404 pregleda 416 reakcija 104 komentar(a)
Milatović i Abazović, Foto: Printscreen/Youtube
Milatović i Abazović, Foto: Printscreen/Youtube

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović optužio je premijera i bivšeg partijskog kolegu Milojka Spajića da je, uoči pada 42. Vlade u kojoj su obojica bili ministri, imao intenzivnu komunikaciju sa kabinetom tadašnjeg šefa države Mila Đukanovića kako bi se usvojili određeni zakoni o kripto-valutama.

On je te navode iznio u emisiji "Jedan običan podkast" u kom je gostovao zajedno sa liderom Građanskog pokreta (GP) URA Dritanom Abazovićem, a čiji je autor šef poslaničkog kluba te stranke Miloš Konatar.

Šef države je kazao da nije ćutao nakon što je saznao da će doći do pada Vlade Zdravka Krivokapića.

"Mnogi su to prećutali, uključujući i sadašnjeg premijera. Ja kasnije, isto tako, saznajem da je on tada pokušavao da ostvari komunikaciju sa tadašnjim predjsednikom (Đukanovićem) i da je imao intenzivnu komunikaciju sa njegovim šefom kabineta (Miodragom Radovićem) jer mu je tad bilo važnije da koja god Vlada je na snazi se usvoje neki kripto-zakoni", poručio je Milatović i dodao da je Spajić na taj način htio dobiti podršku od poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) da zajedno sa 43. Vladom izglasaju zakon koji je već bio u proceduri.

Na Konatarevo pitanje o kom periodu se radi, aktuelni šef države je odgovorio da se radi o kraju 2021. i početku 2022. godine.

Milatović je kazao da tad nije znao za Spajićevu komunikaciju, ali da sad ima dokaze, "kroz prepiske određenih ljudi iz kabineta gospodina Đukanovića".

Aktuelni predsjednici države i Vlade bili su ministri u prvoj Vladi nakon smjene DPS-a 2020. godine. Početkom 2022. godine, došlo je izglasavanja nepovjerenja izvršnoj vlasti, a novu Vladu, na čijem je čelu bio Abazović, su formirali GP URA, Socijalistička narodna partija, Socijaldemokratska partija i stranke manjina, uz manjinsku podršku DPS-a.

Milatović i Spajić su, u međuvremenu, formirali Pokret Evropa sad, ali ga je šef države napustio početkom ove godine, nakon čega su to uradili i funkcioneri bliski njemu.

Bonus video: