Mugoša: Saniraćemo sve fasade u Bloku V i Bloku VI, zapuštenu infrastrukturu, riješiti pristup školi i vrtićima...

„Najveća urbana cjelina i u glavnom gradu i u državi, nažalost ne liči na prostor koji se nalazi u glavnom gradu jedne države u 21. vijeku", kazao je kandidat Evropskog saveza za gradonačelnika Podgorice

6406 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Evropski savez
Foto: Evropski savez

Boris Mugoša, kandidat za gradonačelnika i nosilac liste „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, sa kandidatima za odbornike sa te liste obišao je Blok V i Blok VI i, između ostalog, poručio da će sanirati sve fasade u tom dijelu grada.

Kako je saopšteno, oni su tom prilikom razgovarali sa građanima tog dijela Podgorice, koji su im ukazali na neophodnost sprovođenja aktivnosti kako bi se na tim lokacijama poboljšali uslovi života.

Mugoša je kazao da izborni program Evropskog saveza "sadrži rješenja za određene izazove" sa kojima se suočavaju građani u tom dijelu grada.

„Najveća urbana cjelina i u glavnom gradu i u državi, nažalost ne liči na prostor koji se nalazi u glavnom gradu jedne države u 21. vijeku, zbog toga ćemo sanirati sve fasade u Bloku 5 i Bloku 6”, rekao je Mugoša.

On je naveo i potrebu rješavanja problema pristupa obrazovnim ustanovama.

„Konačno ćemo riješiti problem pristupa Osnovnoj školi 'Štampar Makarije' i vrtićima Suncokrili i Sunce, kao i srediti dvorište obje osnovne škole”, kazao je on.

Mugoša je dodao da će Evropski savez posvetiti pažnju i infrastrukturi, ali i zelenim površinama.

"Zaštitićemo, što je veoma značajno zelene zone od nove izgradnje i uredićemo sve zelene površine. Saniraćemo zapuštene infrastrukture unutar blokova, rasvjetu, trotoare i drvorede, uključujući i rješavanje problema parkiranja", zaključio je Mugoša.

Bonus video: