Borovinić Bojović: Izborićemo se da Podgorica osvoji kandidaturu Evropske prijestonice mladih

"Naši partneri su građani za koje smo otvorili vrata institucije. Napravili smo dogovor sa građanima da Podgoricu učinimo boljim mjestom za život, gradom koji će biti dovoljno širok za sve", poručila je nositeljka liste "Za budućnost Podgorice"

4644 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković

Suprotno ucjenjivačima i neodgovornim pojedincima koji su iz hira zaustavili razvoj grada i pokazali da im Podgorica nije važna, već da su im važna politička jeftina kalkulisanja i zakulisne igre, mi se ne igramo sa gradom u kome živimo, poručili su iz koalicije "Za budućnost Podgorice - grad svih nas".

Jelena Borovinić Bojović, nosilac liste, kazala je da je koalicija "Za budućnost Podgorice" pokretač promjena.

"Oslobodili smo Podgoricu trodecenijskog režima autokratije, korupcije i represije. Pobijedili smo. I pored sabotaža koje je režim koristio da bi sprovodio zloupotrebe... Naši partneri su građani za koje smo otvorili vrata institucije. Napravili smo dogovor sa građanima da Podgoricu učinimo boljim mjestom za život, gradom koji će biti dovoljno širok za sve", poručila je ona.

Iako je period između izbora bio kratak, vlast koja je ostavila DPS u opoziciji je pokrenula projekte i inicijative, navodi se u saopštenju ove koalicije.

"Sa posebnim fokusom na najmlađe i brigu za najstarije. I u ovim trenutku predvodimo inicijative koje će omogućiti razvoj Podgorice u svim smjerovima u oblasti kulture i sporta, a borimo se i izborićemo se da Podgorica osvoji kandidaturu Evropske prijestonice mladih", obećala je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da koalicija "Za budućnost Podgorice vodi računa o svemu i o svima.

"Ja sam jedina žena kandidat na ovim izborima. Još mnogo će biti potrebno da se uradi na polju poboljšanja položaja žena. To je signal i opomena za čitavo društvo", ukazala je.

Andrija Babović, kandidat za odbornika, poručio je da njihova koalicija na izbore izlazi sa jasnim programom i potvrđenim profesionalcima.

"Ovi izbori predstavljaju prvorazrednu šansu da građani nama, kao najodgovornijem političkom subjektu, ukažu najveće povjerenje, a uskrate ga onima kojima građani nikada nisu bili na prvom mjestu", istakao je on.

Dodao je da surprotno nepodobnima, nisu ugrozili izbornu volju naših birača i svih građana Podgorice koji su tražili promjene.

"Za razliku od onih koji su u raljama svojih nezajažljivih ambicija i usljed flertovanja sa DPS-om odlučili da obore vlast u glavnom gradu. Koalicija sa Jelenom Borovinić Bojović na čelu na izbore izlazi čistog obraza, neuprljanih ruku, da nastavimo gdje smo prekinuti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: