Krapović: Crna Gora će nastaviti da doprinosi misijima i operacijama pod okriljem EU

Ministar odbrane izrazio očekivanje da će proces proširenja biti visoko na agendi nove evropske administracije, jer evropska budućnost predstavlja garanciju mira i stabilnosti Zapadnog Balkana"

3275 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Vlada ostaje posvećena realizaciji glavnog spoljnopolitičkog cilja - punopravnog članstva u Evropskoj uniji, budući da se radi o opšteprihvaćenom prioritetu u Crnoj Gori i izrazio uvjerenje da će svi politički subjekti maksimalno doprinijeti uspješnom okončanju evropskih integracija.

To je kazao ministar odbrane Dragan Krapović tokom sastanka sa novoimenovanim ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori, Johanom Satlerom.

"U prilog posvećenosti svih društvenih struktura integracionom procesu, ministar Krapović je naveo pozitivan IBAR koji je Crna Gora dobila u junu i koji predstavlja ne samo snažan signal da je proces proširenja i dalje aktuelan, već dodatno učvršćuje poziciju Crne Gore kao predvodnika procesa EU integracija. On je izrazio očekivanje da će proces proširenja biti visoko na agendi nove evropske administracije, jer evropska budućnost predstavlja garanciju mira i stabilnosti Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je ukazao i na značaj prisustva Evropske unije u regionu u kontekstu očuvanja regionalne bezbjednosti.

Krapović je podsjetio da je Crna Gora uskladila svoju vanjsku politiku sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije, kao i da će nastaviti da doprinosi misijima i operacijama pod okriljem EU.

Bonus video: