Stevović: Završetak izgradnje Gradskog pozorišta prioritet "Podgoričke liste"

"Za Podgoričku listu je rad na polju kulture od suštinske važnosti, jer je jedan od naših glavnih ciljeva stvaranje Podgorice kao kulturnog centra", kaže kandidatkinja za odbornicu Irena Stevović

4119 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Podgorička lista
Foto: Podgorička lista

Činjenica da građani Podgorice ni poslije osam godina nisu dočekali završetak izgradnje Gradskog pozorišta govori o krajnje neodgovornom odnosu dosadašnje lokalne vlasti prema crnogorskoj kulturi, saopštila je Irena Stevović, kandidatkinja "Podgoričke liste" za odbornicu u glavnom gradu.

"Svima je jasno da je završetak izgradnje ove kulturne ustanove od ogromnog značaja ne samo za ostvarenje profesionalnih potreba glumaca, nego i za zadovoljenje kulturnih potreba ljubitelja dramske umjetnosti i za stvaranje uslova za bogaćenje kulturnog života Podgorice i Crne Gore uopšte", navodi ona.

Kaže da je završetak Gradskog pozorišta od krucijalne važnosti za crnogorsku publiku i za grad, i da "počiva na potrebama podgoričkog i crnogorskog društva da se obogati crnogorska pozorišna scena i doprinese razvoju crnogorske kulture".

Poručuje da „Podgorička lista – Andrej Milović“ prioritetnim zadatkom svog programa smatra upravo završetak izgradnje Gradskog pozorišta, njegovog unutrašnjeg uređenja, kao i uređenja samog pristupa teatru.

"Za Podgoričku listu je rad na polju kulture od suštinske važnosti, jer je jedan od naših glavnih ciljeva stvaranje Podgorice kao kulturnog centra. Ubijeđeni smo da Podgorica zaslužuje da bude centar mnogobrojnih kulturnih institucija i dešavanja, i to smatramo osnovnom za razvoj kulture našeg grada i države uopšte. Naš stav je jasan – vratićemo Podgorici kulturu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: